Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Hotel Praid Hotel 2 stele

Coordonate GPS: 46.551259, 25.124994

Imagini

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.


Localizare hotel / unitate de cazare

Hotelul Praid**+se afla in Praid, in centrul statiunii, langa soseaua principala care tranziteaza localitatea. Se afla la doar 300 metri de Salina Praid si la 500 metri de baile si strandul sarat.

Statiunea harghiteana Praid este asezata pe valea Tarnavei Mici, la poalele muntilor Gurghiului, la granita judetului Harghita cu judetul Mures, in depresiunea Praid la 525 m. altitudine.

 

 

Descriere unitate de cazare

Dupa un proces de renovare-modernizare de 6 luni, relativ scurt ca durata, dar intens din perspectiva schimbarilor, Hotelul PRAID**+ din statiunea harghiteana cu acelasi nume isi redeschide portile in iulie 2009.

Desi categoria de clasificare este 2* nu se modifica, investitiile semnificative facute in toate compartimentele complexului in vederea imbunatatirii conditiilor de cazare si servire a mesei, cat mai ales intensa preocupare a noii echipe de manageri pentru cresterea calitatii serviciilor oferite, indreptateste mentiunea „superior” pe frontispiciul hotelului. Astfel Hotelul PRAID**+, prin conditiile de primire nou create, concureaza dezinvolt cu unitati de categorii superioare din Praid si din imprejurimi. Servicii bune de cazare intr-o zona cu potential turistic insemnat, tarife accesibile, posibilitati diverse de distractie si tratament, in special la salina de la Praid.

 

Conditiile de cazare

Hotelul Praid**+ asigura 50 locuri de cazare in camere single, duble si apartament (se pot caza 3 persoane in apartament).

Toate camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, TV LCD cablu, acces Internet.Camerele duble dispun de balcon. Camerele dispun de izolare termica si fonica (ferestre termopan).

 


Dotari generale camere

 • Baie cu dus
 • cablu TV
 • Balcon
 • Conexiune internet clasica

Servicii si Facilitati

Restaurantul dispune de suprafata utilizabila de peste 250 mp, avand o capacitate de peste 150 locuri la mese in 2 saloane. Puteti gusta specialitati culinare secuiesti, ardelenesti si internationale. Spatiul ii atribuie posibilitatea de a organiza conferinte, simpozioane, cursuri, lansari de produse, aniversari de firme, cocktail-uri, nunti, botezuri, reuniri, aniversari. Restaurantul dispune de terasa de circa 100 locuri.

Pizzeria ofera 50 locuri la mese si 70 locuri pe terasa de vara.

Posibilitate de amenajare a salii de conferinta/sedinte si inchiriere echipament specific

In curand se va deschide spatiu special amenajat pentru copii cu teren de joaca

Spatiu pentru depozitare bagaje

Parcare

Informatii utile, asistenta turistica, ghid turistic, fax, copiator.

TRATAMENT SI RELAXARE   

Speleoterapie si climatoterapie in Salina Praid: Tratamentul presupune practic inhalarea aerului din mina, fiind foarte util in cazul bolilor cailor respiratorii. Durata unei cure este de cuprinsa intre 12 - 18 zile. Acest tratament subteran se desfasoara la orizontul "50", aflat la o adâncime de 120 m de la suprafata. In cele 4 ore petrecute zilnic de catre pacienti in subteran, pentru o maxima eficienta se recomanda gimnastica condusa de un cadru specializat, plimbari si dozarea efortului fizic. Conform statisticilor oficiale, se poate observa ca in cazul pacientilor care revin la tratament a 3-a sau a 4-a oara (câte 1-2 cure pe an) si reactioneaza pozitiv, scade semnificativ numarul si intensitatea crizelor astmatice si creste capacitatea de rezistenta a organismului.

Factori naturali de cura: Climat stimulativ, puternic ozonat, salina de adâncime cu microclimat specific (temperaturi relativ constante, intre 14-16 C, umiditate scazuta 66-70% si presiune mai mare decât la suprafata, in medie de 735-738 mmHg, aer puternic ionizat).

Indicatii terapeutice: Astm, bronsite cronice, rinite cronice, sinuzite cronice, emfizem pulmonar, silicoze, infectii respiratorii repetate, alergii, alte afectiuni respiratorii

Tipuri de proceduri: 12 - 18 zile de procedura in salina, câte 4 - 5 ore pe zi, anual sau din doi in doi ani in functie de gravitatea bolii.

Contraindicatii: Tuberculoze, cancer pulmonar, afectiuni cardiovasculare, stari post infarct, sarcina.

           

Baile sarate hidrotermale Praid: Langa strandul sarat din Praid este amenajata o baza de tratament cu bai sarate hidrotermale (in vane), apa sarata fiind incalzita in cazane, bai deosebit de eficiente in tratarea reumatismului. Apa sarata si iodurata are un efect calmant, relaxant fizic si psihic. Baile sarate actioneaza asupra intregului organism si ca atare are urmatoarele efecte: calmant, relaxant fizic si psihic, antiinflamatoriu, vasodilatator, sterilizator de piele si mucoase, cicatrizant. Durata unei sedinte de bai este intre 10 – 30 minute pe zi, in functie de capacitatea individuala, largirea intervalului facându-se progresiv, treptat. Temperatura apei sarate este de 36 grade C. O cura de tratament la vana consta in 10-14 bai calde, câte un ape zi fara intrerupere. Baile sarate functioneaza in perioada 1 iunie - 15 octombrie.

        

Salina Praid: Spatiile deschise vizitarii se afla la "orizontul 50", impreuna cu baza de tratament, intr-o galerie care se afla la o adâncime de 120 m de la suprafata, având o latime de 20 m, inaltime de 14 m si lungime de mai multe sute de metri. Pe o distanta de 1250 m, de la gura tunelului pâna la intrarea in galerie, transportul persoanelor se face cu autobusele salinei. De aici accesul in spatiile de vizitare se face pe treptele unei scari, care serveste si ca filtru de izolare a microclimatului salin. In timpul sezonului de vara, numarul persoanelor care viziteaza mina, cumulat cu cel al pacientilor care se trateaza aici, ajunge pâna la cifra de 4.500 – 3.000/ zi, totalizând intr-un an pâna la 500.000 intrari. Salile din subteran sunt echipate cu sistem de iluminat, vaste terenuri de joaca pentru copii, o galerie de arta in sare (sculpturi, picturi), un muzeu al mineritului, o expozitie fotografica, o capela ecumenica, bufet, cafenea, magazin de souveniruri, mese de ping-pong, club Internet, etc., toate acestea avand menirea de a oferi puncte de interes pentru vizitatori si mijloace de recreere pentru pacientii care petrec aici zilnic 4-5 ore.

    

Crama din Salina Praid - Galeria Europeana a Vinurilor: Salina Praid va invita sa va bucurati de unul dintre cele mai reusite proiecte - GALERIA VINURILOR din SALINA PRAID, care prin stilul sau este unica in lume, o creatie fara pereche prin cele 275 feluri de vin din 25 de podgorii apartinând a 6 tari europene, vinuri aflate la o adâncime de 100 m de la suprafata.

  

Strandul sarat Praid: Aceasta mica baza de agrement si relaxare se afla in apropierea Salinei Praid, la aproximativ 150 m de intrarea in mina, oferind 2 bazine exterioare (pentru adulti si copii) cu apa sarata, dotate cu vestiare, dusuri, locuri pentru plaja, sezlonguri, bar si fast-food cu terasa de vara. Tot in cadrul strandului se gaseste si baza de tratament cu bai hidrotermale sarate.

 

Facilitati generale in unitatea de cazare

 • Restaurant
 • Parcare
 • Sala de conferinte
 • Spatiu pentru pastrat bagaje
 • Centru spa & wellness
 • Centru tratamente balneologice
 • Crama


Cum platesti ?Alte informatii utile

restaurant,

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: