REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Colibita


3 - unitati de cazare

2 - unitati de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele


FACILITATI: Piscina exterioara

Hotel Panoramic Colibita se afla in statiunea Colibita.


FACILITATI: Piscina exterioara, Spa & Wellness

Hotel Roser House se afla in Colibita.


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Fisherman's se afla in frumoasa statiune Colibita.

Colibita

Colibita este un sat in comuna Bistrita Bargaului din judetul Bistrita-Nasaud. Localitatea este asezata pe Valea Bistritei, intre Muntii Bargau si Muntii Calimani, pe malul lacului Colibita, numit si "Marea de la Munte". Colibita a fost declarata statiune turistica.

Localitatea Colibita se afla initial pe locul in care este in prezent lacul, dar 1979 s-a luat decizia de stramutare a satului Colibita pe dealurile din apropiere, pentru a se amenaja in vale un lac de acumulare. Inainte de umplerea lacului, zona a fost curatata foarte bine, fiind scosi inclusiv copacii. Una dintre legendele care circula in zona se refera la fosta biserica din lacul scufundat. Aceasta spune ca atunci cand scade apa, se poate observa crucea de pe biserica.

Zona ofera vaste posibiltati de destindere pentru iubitorii muntelui, in orice anotimp: excursii, drumetii (Taul Zanelor, izvorul de apa minerala Borcut, trasee montane - traseu marcat de 3,5 ore pana în Vf. Bistricioru, Castel Dracula langa Pasul Tihuta - la o altitudine de 1100 metri), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuitin lacul Colibita), plimbari cu sania etc.

Daca doresti sa ajungi la  rezervatia naturala Taul Zanelor - poti porni din coada lacului. Dupa ce treci de o padure ajungi intr-o poienita, unde se afla Taul Zanelor, un lac lung de 75 de metri si lat de 50 de metri, cu o adancime maxima de 4 metri. Pentru a ajunge in acest loc de poveste ai nevoie de doar doua ore. Traseul este unul usor.

Avantajul pe care il are Colibita este tocmai existenta lacului de acumulare, care face ca pe Bistrita Ardeleana sa se poata practica rafting si caiac tot timpul anului.