REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Baile 1 Mai


2 - unitati de cazare

1 - unitate de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele


FACILITATI: Piscina exterioara, Piscina interioara, Spa & Wellness

Hotel Perla se afla in statiunea Baile 1 Mai.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness

Aqua Termal Spa Relax se afla in statiunea Baile 1 Mai, la numai 2 km de Baile Felix.

Baile 1 Mai

Baile 1 Mai este o localitate-staţiune în Comuna Sanmartin din judetul Bihor. Se afla la doar 2 km distanta de Baile Felix si 4 km de Oradea.

Statiunea se bucura de un climat de tip continental moderat de ses, temperatura medie anuala fiind de 10,5 °C, iar cea din perioada estivala, de 21,3 °C.

Cunoscuta de-a lungul timpului si sub numele de Baile Episcopiei (sec. XV-XVII), statiunea s-a facut remarcata mai ales datorita apelor minerale, termale si a namolului sapropelic extras din lacul aflat in localitate, utilizate in tratarea unor afectiuni reumatismale, afectiuni ale sistemului nervos central si periferic si afectiuni ginecologice.

Principala atractie a statiunii Baile 1 Mai este apa termala (32 °C) care este folosita atat in bazele de tratament pentru tratarea bolilor reumatice, cat si in cele doua stranduri:

  • "Strandul Venus" are o capacitate de cateva mii de locuri                                                    
  • "Strandul cu Valuri"- este ceva mai mic, dar te face sa te simti in valurile marii

In localitatea Baile 1 Mai  gasim izvorul paraului Peta, apele sale avand o temperatura de 30 °C, care, dupa ce traverseaza localitatile Sanmartin si Oradea, se varsa in Crisul Repede. Pe paraul Peta se formeaza un lac, acesta adaposteste relictul tertiar nymphaea lotus var thermalis - este o floare unica in Romania, protejata prin lege. Acest lac poarta denumirea de "Lacul cu Nuferi" si este rezervatie naturala.

Datorita izvoarelor cu apa calda aceasta localitate era numita mai demult si "localitatea unde canta broastele si iarna".

Baza de tratament din Baile 1 Mai va pune la dispozitie personal calificat si servicii de care puteti beneficia in timpul vacantelor petrecute aici.