REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Vatra Dornei


4 - unitati de cazare

1 - unitate de 5 stele , 2 - unitati de 4 stele , 1 - unitate de 3 stele


FACILITATI: Spa & Wellness

Kaban Boutique se afla in statiunea Vatra Dornei, pe malul raului Dorna.


FACILITATI: Spa & Wellness

Hotel Carol se afla in statiunea Vatra Dornei, la numai 150 de metri de partiile de ski. Arhitectura austro-ungara a hotelului, impreuna cu stilul "vintage" se imbina cu confortul tehnologiei moderne.


FACILITATI: Piscina interioara, Spa & Wellness, Balneo - centru tratamente

Hotel Dorna se afla in statiunea Vatra Dornei, la baza partiei Parc.


Hotel Bradul se afla in statiunea Vatra Dornei, langa parc si foarte aproape de partia de schi; face parte din complexul hotelier Bradul-Calimani.

Vatra Dornei

Altitudine: 800m

In partea nordica a Calimaniului, intalnim statiunea balneoclimaterica Vatra Dornei, statiune de cura si odihna de interes national, cu functionalitate permanenta, situata pe malul drept al raului Dornei, in imediata apropiere a confluentei acesteia cu raul Bistrita. Orasul Vatra Dornei se afla la 110 km distanta de municipiul Suceava.

Amplasata la altitudinea de 800 metri, statiunea Vatra Dornei este inconjurata de paduri bogate de conifere si foioase, ce se extind pe masivele Giumalau, Rarau, Bistrita, Calimani, Bargau, Suhard.

Vatra Dornei este o statiune cu sezon permanent, cu clima intramontan - depresionara: vanturi moderate, veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15ºC) si ierni friguroase (temperatura medie in ianuarie este de -6ºC). Atmosfera este bogata in aerosoli si esente volatile de brad.

Factorii terapeutici sunt datorati unei clime tonifiante:

  • aer pur, lipsit de praf si de particule alergice, bogat in aerosoli rasinosi
  • izvoare cu ape minerale carbonate, feruginoase, usor biocarbonate, sodice, calcice, magneziene, hipotonice
  • namol de turba (adus din Poiana Stampei)

Proprietatile terapeutice ale namolului de turba obtinut din „Tinovul Mare” de la Poiana Stampei – unic in felul sau – are o actiune complexa de stimulare si oprimizare asupra intregului organism. Pe langa factorii fizici (mecanici si termici), namolul actioneaza prin agenti chimici, in componenta sa intrand numeroase substante humice, zeoliti, biostimuline, multe vitamine cu actiuni bacteriostatice. Toate aceste proproetati fac din namolul de turba un important factor de cura, acesta gasindu-si intrebuintarea in cele mai diverse actiuni reumatice, in ginecopatii cronice sau subacute, afectiuni dermatologice si in boli ginecologice.

In modernele baze „Calimani” si „Bradul” se aplica o paleta larga de proceduri terapeutice: bai la cada cu apa minerala incalizita, impachetari si bai cu namol, impachetari cu parafina, electroterapie, hidroterapie, masaje, saune, kinetoterapie etc. Bolnavii cu afectiuni cardiovasculare pot sa-si trateze simultan, bolile reumatice. Se aplica un tratament combinat cu multe elemente de interferenta, in care vor fi folositi, in conditii adecvate, proportionat si dozat, atat factorii naturali (namolul, apele minerale, plantele medicinale, cura de teren etc.), cat si o medicatie specifica. Va fi reluata, intr-o formula noua, cura interna cu ape minerale de Dorna, care influenteaza cresterea debitului cardiac in conditiile scaderii tensiuni arteriale si ale frecventei cardiace, adica un eficient proces de curatare.  

Statiunea Vatra Dornei prezinta un profil polivalent, ce trateaza urmatoarele afectiuni:

  • cu precadere - boli cardiovasculare (dupa infarct miocardic in faza postconvalescenta, cardiopatie ischemica, insuficienta mitrala si aortica compensata, insuficienta valvulara, hipertensiune arteriala, varice, sechele dupa flebita, artiopatii periferice datorate aterosclerozei, nevroza cardiaca, boala Raynaud)
  • boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, pliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala)
  • stari posttraumatice (dupa operatii ale muschilor, oaselor, articulatiilor, entorse, luxatii, fracturi)
  • boli ale sistemului nervos periferic si central (pareze usoare si sechele minore polionevrotice, sechele tarzii dupa semipareza si parapareza)
  • boli endocrinologice (tulburari de pubertate la copii hiperreactivi, hipertiroidie benigna, boala Basedow in faza incipienta)
  • boli ginecologice (sindrom ovarian menopauzal)
  • boli respiratorii (nevroza respiratorie)
  • tulburari nervoase, metabolice si nutritionale
  • tulburari digestive

Instalatiile moderne permit aplicarea a peste 4.500 de proceduri terapeutice. Abundenta izvoarelor minerale, frumusetea peisajului, aerul ozonat, climatul submontan simulator, la care se adauga ospitalitatea dornenilor, au contribuit la afirmarea statiunii cunoscuta, tot mai mult, in tara si peste hotare.

Ca statiune de odihna, Vatra Dornei intruneste toate conditiile pentru petrecerea unei vacante placute, pentru reconfortarea organismului. Vatra Dornei este un loc ideal de odihna si petrecere a vacantei, care ofera posibilitati de practicare a alpinismului si a sporturilor de iarna. In statiune exista ski-lift ce acopera distanta de 3.200 m dintre oras si Dealul Negru (1.300 m altitudine). Statiunea Vatra Dornei ofera o gama variata de activitati sportive si de excursii, principalele atractii turistice fiind: parcul natural din centrul statiunii (renumit pentru veverite), concercetele sustinute in sezonul estival de orchestra de alamuri, muzee si manastiri din apropierea statiunii (renumitele Sucevita, Moldovita, Voronet, Humor).

Capacitatea de cazare in Vatra Dornei este foarte mare si este reprezentata prin hoteluri, case de odihna, cabane si popasuri turistice.