Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Hoteluri Snagov

Hotel Mirage Snagov
Hotel Mirage Snagov
Hotel Mirage Snagov 4 stele Ilfov, Snagov

Hotel Mirage Snagov****se afla intr-o oaza de verdeata. Turistii cazati in aceasta unitate de cazare se pot bucura de o priveliste absolut superba asupra Lacului Snagov. Este un loc potrivit... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Snagov

Snagov este o localitate in judetul Ilfov, care se gaseste la circa 40 km de Bucuresti.

Intemeierea localitatii Snagov este strans legata de construirea manastirii Snagov pe ostrovul din nordul lacului. Nu este deloc exclus ca pe locul asezamantului acestui voievodat necunoscut sa fi existat altul inca si mai vechi, deoarece urmele de locuire de pe Ostrovul Snagovului coboara departe in timp, demonstrand o continuitate de viata impresionanta. Astfel, sapaturile efectuate pe insula din nordul lacului au scos la iveala unelte si vase din epoca bronzului si a fierului: morminte, dinari de argint ai Republicii Romane, monede bizantine din secolul al X -lea, toate acestea constituind dovezi sigure ale unei vieti neintrerupte timp de mii de ani pe aceste meleaguri.

Primele atestari documentare despre satele Snagovului apartin din secolul al XV-lea.

Comuna Snagov are in componenta sa 5 sate: Snagov, Ghermanesti, Ciofliceni, Vladiceasca si Tancabesti.

Numarul populatiei stabile, comform datelor statistice, la data de 18.03.2002, era de 6.054 locuitori.

Comuna Snagov este infratita cu orasul Sarkad din Ungaria si are stranse legaturi de colaborare cu autoconducerea orasului Sarkad, anual avand loc schimb de vizite.

In subsolul comunei se afla un important zacamant de apa termala cu proprietati terapeutice. In vederea exploatarii acestei bogatii, au fost executate 2 foraje. Punerea in valoare si exploatarea acestor ape termale deosebite, din lipsa fondurilor, a fost sistata.

 • Lacul Snagov, pe malurile caruia sunt amplasate localitatile componente ale comunei Snagov, are forma alungita, foarte sinuos, cu multe golfulete, o lungime de 16,5 km, latime maxima de 400 m, adancime maxima 9 m, un volum de 17,3 milioane metri cubi iar suprafata sa este de 780 ha din care 650 ha luciu de apa iar restul stuf.

Este cel mai mare si mai important lac din Campia Romana, cu o bogata fauna piscicola (somn, crap, stiuca, platica, biban, etc.) si unele specii rare relicte ponto-caspice si interesante elemente floristice acvatice printre care amintim otratelul (relict tertiar), sageata apei, nufarul alb si nufarul indian (introdus de om). Pe fundul lacului se dezvolta o bogata vegetatie de bradis iar pe luciul apei plutesc plauri, unii dintre ei atingand grosimi de 1,5 m.

Lacul Snagov face parte din Rezervatia Complexa Snagov. In prezent sunt incluse in ariile protejate 100 ha din lacul Snagov si 10 ha padure din fostul Codru al Vlasiei. In zona parcului Snagov, exista si o rezervatie stiintifica pentru protejarea fagului de campie.

In jurul lacului se dezvolta intinse si masive paduri de stejar, carpen, tei, frasin, ulm, iar fauna este foarte diversificata predominand cervidele, porcii mistreti, pasari si animale de padure, dar ai de balta.

 • Manastirea Snagov este un important monument istoric si de arta feudala din Tara Romaneasca, care se gaseste pe insula situata in partea nordica a lacului Snagov. Manastirea este probabil una din ctitoriile domniei tarzii a lui Mircea cel Batran, fiind prima data atestata documentar in 1408. A fost refacuta de mai multe ori de alti domnitori, printre care se pot mentiona Vlad Tepes si Mircea Ciobanu.

Se pare ca manastirea ar fi devenit faimoasa dupa presupusa inmormantare a lui Vlad Tepes in incinta acesteia.

Manastirea a fost in timpul indelungatei sale istorii active un important centru monahic dar si de cultura, intrucat domnitorul Constantin Brancoveanu a infiintat aici una din tipografiile sale de cea mai buna calitate. Printre altii, tipografia l-a avut in fruntea sa pe carturarul Antim Iviranul, care a tiparit, pentru prima data cu litere mobile, primele carti in limba romana cu caractere latine. Printre altele, Manastirea Snagov a adapostit valori materiale si culturale deosebite, functionand simultan si ca un muzeu si ca o banca.

Datorita pozitie sale strategice remarcabile, fiind construita pe o insula a unui lac aflat in mijlocul unui codru imens, Codrul Vlasiei, Manastirea Snagov a functionat adeseori ca loc de refugiu si surghiun. Spre exemplu, dupa inabuairea Revolutiei de la 1848 din Tara Romaneasca, capii revolutiei in frunte cu Nicolae Balcescu au gasit refugiu la Manastirea Snagov.

Podul construit din barne de stejar, care lega insula de tarmul lacului, a fost incendiat in timpul Revolutiei din 1821, nemaifiind niciodata refacut.

 • Silistea Snagovului este o localitate in judetul Ilfov. In biserica cimitirului din Silistea Snagovului, unde se presupune ca aceasta este biserica manastirii de maici din Turbati si care are caracteristici arhitecturale specifice Imperiului Romano-Bulgar din sec. XII-XIII, sunt pictati urmatorii ctitori: Rafail al V-lea, Matei Basarab impreuna cu Domnita tinand in palme biserica.
 • Padurea Snagov, una din ultimele palcuri de padure ai celebrilor Codrii ai Vlasiei.
  

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: