Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Hoteluri Slatina

Hotel Bulevard Prestige
Hotel Bulevard Prestige
Hotel Bulevard Prestige 3 stele Olt, Slatina

Situat central langa Prefectura Olt, hotelul dispune de conditii de cazare la nivel european. Hotel Bulevard Prestige***a fost complet renovat in anul 2007.     Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Slatina

Municipiului Slatina este asezat pe un culoar larg, bine conturat si delimitat, în zona de contact dintre Piemontul Getic si Câmpia Olteniei. Vatra orasului are forma unui amfiteatru deschis catre lunca Oltului, in fata caruia se ridica dealul Gradiste. Treptat, aceasta vatra s-a extins catre dealurile Caloianca si Viilor.

Slatina este situat in sud-sud vestul tarii, avand o altitudine ce variaza intre 134 m în partea de sud a orasului si 172 m in partea de nord, zona cea mai inalta.

Vaile care strabat Municipiul Slatina de la nord-est la sud-est sunt: Streharet, Sopot, Clocociov si Milcov (zis si Urlatoarea). 

Slatina este asezata pe stanga raului Olt, ocupand suprafete apreciabile ale complexului de terase ale raului. Orasul este amplasat in forma de amfiteatru.

Clima din aceasta regiune apartine tipului temperat continental, exprimat de valorile anuale ale temperaturii anului (10,6 C) si prin precipitatiile medii anuale cu valori sub 515,7 mm.

Cele mai vechi monumente istorice din municipiul Slatina sunt lacasurile de cult, dar exista si ansambluri urbane cu valoare istorica si culturala.

Pe teritoriul municipiului gasim manastiri, cum ar fi: Clocociov (dateaza din vremea lui Neagoe Basarab; nou ctitor la 1594, Mihai Viteazul; este refacuta la 1645 de boierul Dinicu Buicescu) si Strehareti (isi are legata întemeierea de numele episcopului de Buzau, Serafim, constructia a inceput in 1665 si a fost finalizata in 1672).

Biserici cu valoare de patrimoniu cultural-istoric: „Sfanta Treime” (pictata in 1851); „Sf.Gheorghe” Ionascu (1872-1877, pictura Tatarascu); „Sf. Imparati” (inceputã in sec. XVIII, rezidita 1793); „Adormirea Maicii Domnului” (1736); „Sf. Ioan Botezatorul” (1796); „Sf. Nicolae” din coasta (1700); „Sf. Nicolae” cimitir (1820-1821); „Sfintii Voievozi” (1802-1806; pictura 1831); „Nasterea Maicii Domnului” (1802); „Sf. Nicolae” (1937).

In patrimoniul primariei se afla si urmatoarele monumente: Podul peste raul Olt (1888-1891), construit de inginerul Davidescu. Este primul pod de fier peste un rau intern românesc.

Alte monumente importante in Slatina: „Ecaterina Teodoroiu”, realizat în 1925 de sculptorul D.Matzaoanu; obeliscul „Slatina 600”, realizat în anul 1968 de sculptorul Ion Irimescu.
Orasul Slatina se poate mandri cu faptul ca "centrul vechi" se afla in lista monumentelor istorice, conservand cladiri din sec. al XVII-lea si indeosebi din sec. al XIX-lea. La acesta se adauga si cladirile mai vechi, precum Palatul vechi al Prefecturii si cel al Primariei si Muzeul de Istorie.

Monumentele de arta medievala din sec. XVII-XIX, respectiv Manastirile Clocociov si Strehareti, ofera clipe de recreere dornicilor de calatorii.

   

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: