Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Hoteluri Sibiu (oras)

Hotel Golden Tulip Ana Tower
Hotel Golden Tulip Ana Tower
Hotel Golden Tulip Ana Tower 4 stele Sibiu, Sibiu

Deschis in septembrie 2008 Hotelul Golden Tulip Ana Tower din Sibiu este una din cele mai bune variante de cazare din orasul Sibiu ,atat prin confortul oferit de conditiile de cazare cat si prin... Mai multe detalii


Hotel Levoslav House
Hotel Levoslav House
Hotel Levoslav House 4 stele Sibiu, Sibiu (oras)

Construita initial in 1840 si complet renovata in 2008, cladirea in care se afla Levoslav House Hotel**** a fost timp de 40 de ani resedinta compozitorului si dirijorului Jan Levoslav Bella. Situat... Mai multe detalii


Aparthotel Plaza 35
Aparthotel Plaza 35
Aparthotel Plaza 35 4 stele Sibiu, Sibiu (oras)

Plaza 35 Aparthotel este o constructie noua, data in folosinta in luna mai 2018, oferind cazare in apartamente moderne si cu finisaje de calitate. Aceste apartamente sunt perfecte atat pentru... Mai multe detalii


Hotel The Council
Hotel The Council
Hotel The Council 4 stele Sibiu, Sibiu (oras)

The Council (fosta Villa Astoria)**** si-a propus sa creeze in imobile de prestigiu o atmosfera de un lux delicat, neapasator si la indemana iubitorilor de ambient clasic si deasemenea sa participe... Mai multe detalii


Hotel Parc
Hotel Parc
Hotel Parc 3 stele Sibiu, Sibiu (oras)

Hotelul PARC*** Sibiu a fost integral renovat si modernizat recent, oferind in prezent servicii de inalta clasa de cazare si servire a mesei. Alegerea perfecta pentru sejuri de afaceri, organizarea... Mai multe detalii


Pensiuni/vile Sibiu (oras)

Pensiunea Casa Luxemburg
Pensiunea Casa Luxemburg
Pensiunea Casa Luxemburg 3 stele Sibiu, Sibiu (oras)

Casa Luxemburg este o pensiune de 3 stele situata in inima Sibiului, avand camere spatioase si confortabile. In ciuda renovarilor dintre anii 1999-2003, Casa Luxemburg isi pastreaza elementele... Mai multe detalii


Pensiunea Casa Romana
Pensiunea Casa Romana
Pensiunea Casa Romana 3 margarete Sibiu, Sibiu (oras)

Pensiunea Casa Romana***este locatia perfecta pentru vacante, calatorii de afaceri sau pentru un popas de o zi sau doua. Amenajata in anul 2008, sub acoperisul unei case sasesti din centrul istoric... Mai multe detalii



Descrierea destinatiei Sibiu (oras)

 

Unul din cele mai importante orase din Romania din punct de vedere turistic – orasul Sibiu – s-a bucurat de privilegiul de a fi numit “Capitala Culturala Europeana” in anul 2007, gazduind evenimente culturale exceptionale. Orasul Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Romania, oferind turistilor conditii excelente de cazare si de petrecere a timpului liber.

 Sibiu (in germana Hermannstadt) esteresedinta judetului cu acelasi nume, un important centru economic si cultural din Transilvania, supranumit si „oras-martir”. Municipiul Sibiu este situat in partea de sud a Transilvaniei, in depresiunea Cibinului, strabatuta de raul cu acelasi nume.

 Cetatea medievala a Sibiului - ramasa intacta dupa doua razboaie mondiale si neatinsa de regimul comunist - pastreaza inca spiritul si atmosfera secolelor de mult apuse. Prima mentiune a cetatii Sibiului este facuta in 1191 sub numele Cibinium intr-un document ecleziastic de la Vatican. In secolul al XIV-lea, Sibiul a devenit un mare centru de comert si timp de secole a fost cea mai importanta cetate germana din Transilvania. In Sibiu a fost publicat Catehismul Luteran (1544), prima carte tiparita in limba romana. Din 1692, odata cu cresterea influentei austriece, Sibiul devine capitala Transilvaniei. Aceasta este o perioada infloritoare a orasului, cea mai importanta constructie din aceasta perioada fiind Palatul Brukenthal. In 1872 se construieste prima linie de cale ferata, iar in 1897 Sibiul este electrificat.

Centrul orasului Sibiu este foarte bine pastrat, zidurile si sistemele de fortificatii fiind intr-o stare foarte buna. In orasul Sibiu se pot vizita: Muzeul Brukenthal; Muzeul de Istorie; Muzeul de Istorie a Farmaciei; Muzeul de Istorie Naturala; Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare; Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca Emil Sigerus; Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder"; Muzeul Civilizatiei Transilvane; Muzeul Tehnicii Populare; Muzeul de locomotive cu aburi. Biserica Evanghelica Parohiala, Catedrala Ortodoxa, Biserica si Complexul Ursulinelor, Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, Biserica Franciscanilor, Biserica Reformata, Biserica evanghelica "Johanniskirche", Biserica din Groapa, Biserica dintre Brazi, Capela Sfintei Cruci, Sinagoga cultului mozaic. De mare interes turistic este Podul Minciunilor, de asemenea Piata Mare si Piata Mica, Turnul Sfatului si Turnul Scarilor, Pasajul Scarilor, Primaria.

Biserica Evanghelica - una dintre cele mai frumoase si impresionante cladiri gotice din Transilvania, ridicata in 1520 pe locul unde exista o veche bazilica romanica inca din secolul al XII-lea. In fata bisericii se gaseste statuia episcopului Georg Daniel Teutsch (1817-1893) ridicata in 1899. Interiorul bisericii este in stil gotic, cu bolti arcuite si pietre funerare pe peretii din nord. Cladirea este dominata de turnul pe 7 nivele cu cele patru turnulete pe colturi, semn ca orasul avea drept de condamnare. Turnul catedralei, cu o inaltime de 73,34 m, este unul dintre cele mai inalte in Transilvania. Corul catedralei este la balcon pe latura de sud si cuprinde o orga in stil baroc realizata de un mester slovac in 1671 care a inlocuit prima orga adusa la Sibiu in 1585. In 1914 a fost instalata marea orga al bisericii, cea mai mare orga din sud-estul Europei, iar in 1997 a fost complet renovata.

Catedrala Evanghelica cu doua ancadramente de portal, amplasate in interiorul pridvoarelor de sud si nord. Portalul sudic este mai vechi (1457). In nord, pietrarul Nicolaus a terminat pridvorul in 1509, dupa modelul celui din sud.

Catedrala Ortodoxa - construita intre anii 1902-1906 pe locul unei biserici grecesti din 1778 care pana atunci servea drept catedrala episcopala, prezinta caracteristicile unei bazilici bizantine fiind o copie la scara redusa a bisericii Sfanta Sofia din Constantinopol.

Complexul Ursulinelor este format din Biserica greco-catolica si din fosta Manastire a Ursulinelor. Prima cladire ridicata pe acest loc in 1474 a fost o manastire dominicana pana in 1543, cand, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana, lacasul de cult a intrat in posesia lutheranilor. In imediata vecinatate a bisericii se afla  

Poarta Sarii. In 1733, opt calugarite din Bratislava au venit la Sibiu si au infiintat o scoala catolica pentru fete ridicand Manastirea Ursulinelor lipita de biserica.  Manastirea, cunoscuta sub denumirea de Kloster Kirche, a fost preluata in 1755 de maicile Ordinului Ursulinelor. In prezent, cladirea adaposteste Colegiul Pedagogic Andrei Saguna si din 1996 poarta o placa de marmura care comemoreaza 200 de ani de invatamant pedagogic la Sibiu.

Biserica parohiala romano-catolica Sf. Treime a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez pe locul cladirii farmaciei. Cladirea a fost restaurata in anii 1971-1975, iar pictura in anii 1977 - 1978. Dintre elementele valoroase din interior mentionam: Fresca reprezentand Maria cu pruncul ce decoreaza altarul principal, opera pictorului Anton Steinwald (1774);  Monumentul funerar al generalului conte Otto Ferdinand Traum de Abensberg (1677-1747) comandant militar al Transilvaniei; Lucrare in relief inalt si rondo-bosso din bronz al sculptorului Anton Schuchbauer din Cluj.

Biserica franciscana - biserica gotica sprijinita de contraforturi, in interior este o biserica in stil baroc de tip sala, boltita semicircular cu o tribuna deasupra laturii nordice.

Biserica din “Groapa” - biserica ortodoxa ridicata intre 1788 – 1789, o biserica mica de tip sala cu un turn vestic in 3 nivele. Interiorul bogat pictat a fost realizat dupa 1960 de catre Nicolae Brana.

 Biserica dintre brazi - cel mai vechi edificiu de cult romanesc din Sibiu, dateaza din 1788 si are hramul Sf. Petru si Pavel. Elemente baroce cum ar fi coloane masive, pilastrii si motivul scoicii. In micul cimitir din jurul bisericii se gasesc numeroase monumente funerare de importanta istorica.

Capela Sfintei Cruci - pe locul actualei capele s-a gasit o manastire dominicana, care a fost ridicata in prima jumatate a secolului al XIII-lea. Povestea crucifixului incepe in anul 1417, cand artistul austriac Peter Lantregen a sculptat dintr-un sigur bloc de piatra monumentul Iisus pe Cruce intre Maria si Ioan. Crucea inalta de 7,30 metri va fi asezata deasupra altarului bisericii dominicane. In urma navalirii turcilor din anul 1432, manastirea si biserica Dominicana sufera mari stricaciuni, fapt pentru care in anul 1474 ordinul se muta in interiorul zidurilor cetatii. Fosta manastire Dominicana este folosita drept adapost pentru bolnavi si saraci, motiv pentru care ea va fi cunoscuta sub denumirea de “Biserica Suferinzilor”. Asediul Sibiului de catre maghiari din 1659 determina autoritatile sibiene din acea vreme sa demoleze biserica pentru a nu fi folosita ca punct de atac, iar crucea a fost ingropata in moloz si noroi timp de 24 de ani. Incepand cu anul 1683, cand crucifixul a fost dezgropat si prin lucrari succesive intinse pe parcursul a doua secole s-a nascut capela in forma pe care o putem vedea astazi. A fost inaugurata la 1755. In interiorul capelei se gaseste Sfanta Cruce.

Turnul Sfatului - unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu.  Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de-a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata in documente la 1324. Datarea probabila a turnului corespunde edificarii celei de-a doua incinte fortificate, adica perioadei cuprinse intre 1224 si 1241.

Podul Minciunilor - podul, construit dupa demolarea caselor ce se intindeau pana aproape de Turnul Sfatului, a fost inaugurat in anul 1860, la un an dupa confectionare. Este primul pod de fier forjat construit in Romania. Elementele de rezistenta ale podului sunt formate din patru traverse metalice arcuite, decorate cu rozete si cu cate un brau de elemente inscrise in cercuri. Pe una dintre acestea este inscris numele de Fredericus Hütte, realizatorul podului. Pe langa Podul Minciunilor se coboara spre Orasul de jos pe Scara Cetatenilor.

Casa Artelor - initial fiind hala macelarilor, documentata din 1370, ulterior a apartinut blanarilor iar prin sec. XVIII a fost folosita si ca depozit de cereale. In 1765, pentru scurt timp a fost folosita ca sala de teatru pentru actorii unei trupe de teatru, condusa de actrita Gertraut Bodenburger. Dupa ample lucrari de restaurare, Casa Artelor a fost redeschisa publicului la 17 octombrie 2006, in prezent fiind sediul Muzeului de Etnografie Saseasca "Emil Sigerus" si a Galeriilor de Arta Populara.

Casa Hermes - cladirea prezinta importanta din punct de vedere istoric prin faptul ca este situata in partea centrala cea mai veche a orasului Sibiu si, totodata pe considerentul ca, odinioara, aici au locuit personalitati ale vremii – comisi ai sasilor, judecatori regali - sec. XVII –XVIII.

Cladirea de la nr. 13, sec. XVI, prezinta doua arcade si un pasaj de legatura cu Piata Huet, cunoscut sub numele de Pasajul Cizmarilor, un pasaj boltit lung de 16 m.

Cladirea de la nr. 22 este singura care prezinta aceleasi caracteristici specifice cladirilor din Piata Mare, cu curte interioara si intrare boltita. Incaperile din dreapta de la parter prezinta o serie de picturi murale de o valoare inestimabila, datand din 1631. Gradina este impartita transversal de un zid medieval de aparare in care s-a practicat o poarta cu scara de piatra cu doua rampe divergente (sec. XVIII). Un al doilea zid medieval delimiteaza gradina de parcela din strada Ocnei 10.

Latura estica a pietei porneste de la cladirea cu nr. 24, sec. XVI, cea mai inalta din piata, care include in partea retrasa a fatadei unul din turnurile de aparare ale celei de-a doua incinte, Turnul Portii Aurarilor (sec. XIII). Nr. 25 este Casa Breslei Aurarilor (sec. XV-XVI) cu patru deschideri semicirculare ale locuintei spre piata pe coloane din piatra.

Cladirea de la nr. 26 are 4 bolti semicirculare deschise spre piata si un portal masiv, boltit cu gang de trecere. Aici intre 1600 si mijlocul sec. XIX a functionat farmacia “La Ursul Negru”. Cladirea dateaza din anul 1568 si adaposteste in prezent Muzeul de Istorie a Farmaciei.

In Sibiu se gaseste cel mai vechi restaurant de pe actualul teritoriu al Romaniei - "Butoiul de aur" - care din sec. al XVI-lea se afla situat in aceiasi cladire din Pasajul Scarilor. Se zice ca insusi Mihai Viteazul a poposit aici dupa batalia de la Selimbar. A doua locatie ca vechime din Sibiu unde functioneaza un restaurant este pe strada Al. Papiu Ilarian la numarul 3 - restaurantul Crama Sibiul Vechi. Recomandam vizitarea urmatoarelor obiective turistice: Palatul Brukenthal, Pinacoteca Brukenthal, Cabinetul de stampe, Galeria de Arta Romaneasca, Biblioteca Brukenthal, Breviarul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder”, Casa Artelor - Muzeul de Etnografie Saseasca "Emil Sigerus”, Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA, Muzeul de locomotive. Piata Armelor, Zidurile cetatii, Bastionul Haller, Bastionul Soldisch (al Mercenarilor), Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor, Turnul Gros, Turnul Scarilor, Turnul Portii Cisnadiei, Turnul Pulberariei, Turnul Pielarilor, Turnul Preotilor, Turnul Scarii Aurarilor, Turnul Sfatului.

Anual in Sibiu au loc evenimente culturale precum: Festivalul International de Teatru, Festivalul de Arta Medievala, Festivalul de Arta Neconventionala "La Strada" si Festivalul International de Jazz Sibiu.

 La mica distanta de orasul Sibiu se afla zona etnografica Marginimea Sibiului, statiunea Paltinis, lacurile sarate de la Ocna Sibiului, drumul Transfagarasan si lacul Balea Lac.  

      

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: