Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Hoteluri Satu Mare

Hotel Coral
Hotel Coral
Hotel Coral 3 stele Satu Mare, Satu Mare

Hotelul Coral***reprezinta cea mai noua si moderna unitate de cazare din judet, iar in prezent dispune de dotari si servicii de cea mai buna calitate.Hotelul dispune de camere destinate exclusiv... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Satu Mare

Judetul Satu Mare este situat in zona de nord-vest a Romaniei, avand o suprafata de 4.418 km², fiind invecinat cu judetele Bihor, Salaj si Maramures. Relieful judetului urca de la altitudini de 120 m pana la 1.240 m. Judetul Satu Mare este caracterizat de clima temperat - continentala. Judetul este brazdat de raul Somes (60 km in judet), raul Tur (66 km in judet) si raul Crasna (57 km in judet). Impartirea administrativa a judetului este urmatoarea: doua municipii: Satu Mare si Carei; doua orase: Negresti Oas si Tasnad, 57 comune avand 226 sate. Cele mai importante zone din punct de vedere turistic sunt:

 • Zona Codru prezinta peisaje atractive cum ar fi cele de la Oteloaia, Apa, Valea Bolzii, Crucisor, Hodisa, Izvorul lui Pintea etc. precum si imprejurimile cu izvoare minerale (Beltiug) si termale (Dobra si Acas).
 • Zona Tarii Oasului situata pe itinerariul Satu Mare – Sighetu Marmatiei, cu posibilitate de comunicare, pe sosea asfaltata, cu Maramuresul istoric si nordul Moldovei, este o zona complexa, cu obiective valoroase si felurite peisaje atractive, arta populara si folclor si produse renumite (tuica oseneasca).

Dintre punctele de interes turistic major mentionam:

 • SATU MARE – municipiu resesinta de judet - ofera o serie de atractii pentru vizitatori
 1. Muzeul judetean cuprinde sectii de arheologie, istorie, etnografie si arta populara (sectie amenajata intr-o cladire construita in sec. XVIII in stil neogotic si baroc, declarata monument istoric). 
 2. Muzeul de arta: Cladire construita in a doua jumatate a sec. al XIX – lea, in stil neogotic, cumparata in 1798 si modificata ulterior de baronul Vecsey, cunoscuta fiind si sub numele de “Casa Vecsey”, adaposteste acum sectia de arta a Muzeului Judetean. 
 3. Catedrala Romano-Catolica - construita intre anii 1786-1798, in stil neoclasic, are un portal monumental, cu fronton atic sustinut pe sase coloane cu capiteluri corintice.
 4. Cladirea hotelului Dacia (Piata Libertatii), datand din 1911, remarcabila prin stilul arhitectonic (Secession).
 5. Filarmonica - cladirea filarmonicii este o aripa a hotelului Dacia. A fost construita in 1902, pe locul vechii Primarii a orasului, in stil secession. Sala de concerte, renumita pentru acustica sa, are o capacitate de 320 locuri.
 6. Turnul pompierilor dominand imprejurimile zonei vechi a orasului, este o constructie datand din anul 1904.

 

 • MANASTIREA BIXAD situata in localitatea cu acelasi nume. Viata monahala la Bixad fiinteaza in veacuri, din vremea Maramuresului voievodal, lacasul existand cu siguranta in sec. al XVI –lea. Intre anii 1981-1988 au avut loc lucrari de restaurare sub indrumarea Patrimoniului Cultural National. Pe plan cultural spiritual o atentie aparte s-a acordat refacerii bibliotecii manastirii care in prezent numara peste 3000 de volume, provenite atat din achizitii cat si donatii. Pentru lacasul manastirii au fost lucrate doua icoane mari, “Mantuitorul” si “Maica Domnului”, biserica inzestrandu-se cu toate cele necesare serviciului divin. Biserica ortodoxa cu hramul “Sf. Apostoli Petru si Pavel” reprezinta unul dintre putinele monumente de zid existente in aceasta parte a pamantului romanesc. Monumentul, avand zidurile din piatra, pastreaza planul bizantin, in forma de cruce, cu abside laterale semicirculare si un turn inalt.

   

 • Zona de recreere LUNA SES – se va dezvolta o zona turistica pentru practicarea sporturilor de iarna printr-un program de amenajare si valorificare a potentialului turistic. Atractia locului se explica prin distanta mica fata de zonele urbanizate si accesul usor, prin climatul bland ocrotit de vanturi, prin reteaua hidrografica relativ bogata (vaile Talna, Brada, Tiganului) si populata cu pastrav, prin posibilitatile pe care le ofera pentru campare si drumetii montane pe trasee marcate, prin izvoarele de ape minerale bicarbonatata, indicate in afectiuni digestive si diabet zaharat. Alte zone de recreere din judet sunt: Homoroade, Crucisor, Tiream, Noroieni Padure

 

Printre alte puncte de interes turistic de pe raza judetului Satu Mare, prezentam in ordine alfabetica:

 • Acas (38 km de Satu Mare): Izvoare cu apa minerala termala (46°C), bicarbonatata, sodica, hipotona, mineralizare totala 180 mg%; strand cu apa minerala termala; biserica in stil gotic construita in sec. XIII Acas – Biserica Reformata Ady Endre – Casa memoriala
 • Ady Endre (15 km de Carei + 6 km drum local): sat in care s-a nascut poetul Ady Endre, casa memoriala. Izvoare cu apa termala (72°C), bicarbonatata, clorurata, sodica, hipotona; indicatii: afectiuni reumatismale, ginecologice, endocrine.
 • Apa: casa memoriala dr. Vasile Lucaciu, monument de arhitectura populara specifica zonei Somesului inferior, din prima jumatate a sec. XIX; luciu de apa in suprafata de circa 90 ha - acesta a devenit un loc de agrement de interes local (strand, pescuit, campare).
 • Ardud (20 km de Satu Mare): Ruinele cetatii Ardud (sec.XV) apartinand voievodului roman Bartolomeu Dragfi, ruda lui Stefan cel Mare. Pe locul acesteia, Alexandru Karolyi a construit in anul 1630 un castel. Se pastreaza unul din turnuri, refacut in anul 1896, in stil neogotic.
 • Baile Puturoasa (9 km de localitatea Vama, drum forestier) statiune sezoniera cu izvoare de ape minerale bicarbonatate, cloruro-sodice, carbogazoase izoterme; indicatii: afectiuni ale aparatului locomotor, ginecologice.
 • Bixad (5 km de localitatea Negresti Oas) comuna, statiune sezoniera situata intr-o regiune de dealuri impadurite; factori terapeutici: izvoare cu ape minerale bicarbonatate, sodice, carbogazoase, clorurate, bromurate, calcice, magneziene, feruginoase, sulfuroase, mineralizare; manastire in stil bizantin ce dateaza din sec. XVI-lea cu biblioteca proprie ce numara peste 3000 de volume.
 • Beltiug (35 km de Satu Mare) comuna cu dezvoltat sector pomi-viticol. Este punctul de plecare spre monumentele de arhitectura din lemn din secolele XVII-XVIII de la Bolda (5 km), Soconzel (12 km) si Stana (12 km). La cca. 1 km, pe drum local, se afla Baile Beltiug, statiune sezoniera (200 m altitudine) cu izvoare de ape oligiminerale, clorurate sodice, calcice, magneziene, feruginoase, mineralizare totala 464 mg%; instalatii pentru bai calde cu apa minerala; indicatii: afectiuni reumatismale, ginecologice, etc.
 • Carei (36 km de Satu Mare) orasul unde s-au desfasurat ultimele lupte de pe teritoriul Romaniei in cel de-al doilea razboi mondial. Obiective turistice: Monumentul ostasului roman, opera sculptorului Vida Geza; Muzeul orasului instalat in Castelul familiei Karolyi construit la sfarsitul secolului XVIII si inconjurat de un valoros parc dendrologic; in prezent aici functioneaza o tabara de echitatie, iar trasura existenta poate fi inchiriata pentru diferite ocazii; cladiri medievale, sedii ale breslelor mestesugaresti; ateliere de ceramica si artizanat. Localitatea este in acelasi timp si statiune sezoniera (160 m altitudine) cu factori terapeutici: ape minerale hipotone, termale (52°C), clorurate, iodurate, bicarbonatate, sodice, calcice, magneziene, mineralizare totala 4 804,8 mg%; instalatii pentru cura; bazine descoperite, cu apa minerala termala.
 • Calinesti-Oas (38 km de Satu Mare) bazin cu lac de acumulare pe valea raului Tur care a devenit un punct de mare atractie turistica, lucru ce se explica prin pozitia lui intr-un decor natural format din padurile de foioase care acopera versantii ce descind spre malurile lacului, la care se adauga multiple posibilati de agrement; cabana turistica (16 locuri) dotata cu restaurantbar si terasa, un minihotel si un numar insemnat de casute.
 • Chilia (25 km de Satu Mare la 1 km drum local) localitate unde se afla un muzeu satesc care este instalat intr-una din numeroasele case renumite pentru frumusetea stilului arhitectonic specific zonei etnografice Codru.
 • Homorodu de Sus (30 km de Satu Mare) comuna la marginea Padurii Homoroade, loc de recreere; lacul si padurea Oteloaia unde anual in luna august are loc “Festivalul folclorului codrenesc”.
 • Huta-Certeze (55 km de Satu Mare) localitate unde se gaseste hanul “Sambra Oilor” care ofera trecatorilor mancaruri traditionale: mamaliga cu branza si lapte, boace care merg foarte bine cu un pahar de palinca. Aici, in timpul iernii se pot practica sporturi specifice acestui sezon (schi, sanius) si annual, in luna mai, are loc sarbatoarea “Sambra oilor”; ferma agroturistica HUTACOV.
 • Luna-Ses (58 km de la Satu Mare) zona de recreere, agrement si turism montan de interes local si judetean, cu caracter sezonier.
 • Mediesul Aurit (32 km de Satu Mare) comuna cu o rezervatie arheologica – cuptoare dacice de ars ceramica, tezaur de monede dacice (sec. III-IV); ruinele castrului Mediesul Aurit; monument inchinat memoriei eroilor Revolutiei de la 1848.
 • Negresti-Oas (50 km de Satu Mare) tanar centru civic situat in inima renumitei zone etnoturistice “Tara Oasului”. Obiective turistice: Muzeul Tarii Oasului (sectii de arheologie, etnografie si arta populara specifica zonei) si Muzeul in aer liber al Tarii Oasului. Muzeu in aer liber al Tarii Oasului care se afla chiar in centrul orasului Negresti Oas si foarte aproape de drumul national DN 19, Satu Mare – Sighetu Marmatiei. Considerat pe buna dreptate “ sat etnografic ” al Tarii Oasului, Muzeul in aer liber de la Negresti Oas este dominat de Biserica de lemn de la Lechinta Oasului, monument de arhitectura populara datand din prima jumatate a secolului al XVII-lea. In jurul bisericii sunt amplasate in mod rasfirat 7 case taranesti si anexe gospodaresti, un atelier de olarit, unul de fierarie si 3 instalatii tehnice de apa: o moara cu roata verticala, o piua cu 4 ciocane pentru prelucrat postavul taranesc si o vultoare. Nota aparte o constituie faptul ca maestrii care lucreaza la muzeu (morarul, fierarul, olarii) nu fac simple demonstratii ale mestesugului lor; vizitatorii ii intalnesc pe localnicii veniti la muzeu sa macine la moara, sa spele la vultoare, sa-si repare uneltele agricole sau pentru a-si potcovi caii. Acest cadru de un pitoresc aparte, cu o traditie si ospitalitate caracteristica constituie o destinatie turistica cu valente deosebite pentru numerosi turisti. Biserica de lemn din Lechinta Casa monocelulara din Gherta Mica
 • Padurea Noroieni (8 km de Satu Mare) loc de agrement vara, la sfarsit de saptamana.
 • Tasnad (65 km de Satu Mare) statiune balneoclimaterica. Obiective turistice: muzeu amplasat intr-o cladire din sec. XVIII cu sectii de istorie-arheologie si etnografie, strand cu apa termala.
 • Turt-Bai (20 km de Satu Mare) statiune sezoniera din satul cu acelasi nume, cu factori terapeutici: apa minerala puternic feruginoasa, clorurata, sulfatata, calcica, magneziana, mineralizare totala 1836 mg%; instalatii de cura pentru bai calde cu apa minerala; indicatii: afectiuni reumatismale, ginecologice.
 • Valea Mariei (2,5 km de localitatea Vama) zona pitoreasca in mijlocul unei paduri de foioase. Izvoare cu apa minerala bicarbonata, clorurata, sodica, carbogazoasa, izotona, mineralizare totala 1200 mg%.
 • Vama (44 km de Satu Mare) vechi centru de olarit renumit in tara si peste hotare; atelier de ceramica avand expozitie cu vanzare.

  

 

SARBATORI SI FESTIVALURI LOCALE ANUALE

 

 • Ziua orasului Satu Mare, 14 mai
 • Sambra oilor (Huta-Certeze, luna mai) - Cea mai mare sarbatoare campeneasca a osenilor este “Sambra oilor” , legata de ocupatia traditionala a pastoritului, serbare ce se desfasoara anual in luna mai si simbolizeaza venirea primaverii si iesirea oilor la pascut. Dupa “masuratul laptelui” incepe ospatul cu bunatati, “boace” si tuica de prune, dupa care se canta si se danseaza. Dansurile osenesti sunt animate de ritmul sacadat al “ceterii”, de “tipurituri” si batai de palme.
 • Festivalul folclorului codrenesc (Oteloaia, luna august) - Elementele etnografice si folclorice specifice, dintre care se evidentiaza dansurile dificile si spectaculoase, se fac cunoscute prin “Festivalul folclorului codrenesc” care are loc la sfarsitul lunii august, intr-un pitoresc decor natural din padurea Oteloaia.
 • Festivalul folcloric al nationalitatilor (Bogdand, luna septembrie)
 • Sarbatoarea capsunilor (Calinesti-Oas, Halmeu, luna iunie).

Informatiile au fost preluate de pe: www.cjsm.ro 

         

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: