Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Descrierea destinatiei Ocna Sibiului

Statiunea balneoclimaterica Ocna Sibiului a devenit renumita dato­rita- factorilor terapeutici naturali pe care ii ofera: apele sarate ale lacurilor; apa minerala a izvorului Horea; namolul sapropelic usor mineralizat; topoclimatul sedativ de dealuri.

Apele sarate ale lacurilor helioterme. Din cele 14 lacuri sarate existente, sapte se folosesc in cura externa pentru baile reci din sezonul estival, cu efecte favora­bile datorita salinitatii ridicate a apei si caracterului ei helioterm, chiar de la inceputul sezonului cald.

Lacurile cu apa minerala clorurosodica hipertona au o mare concentratie in saruri: clorura de natriu, saruri de magneziu, calciu, potasiu, brom, iod etc. Ele se afla, fiecare, intr-o cantitate mica, dar toate la un loc au un rol terapeutic important.

 

Caracterul helioterm al lacurilor (predominant la La­cul fara Fund) este dat de stratificatia salinitatii apei in sensul cresterii acesteia de la suprafata spre profun­zime, pina la obtinerea saturatiei. Consecinta fizica a acestui fenomen este stratificarea temperaturii de +30° pina la +40°C, la adincimea de 1,5—2,5 m. Astfel, sub un strat de 1,5 m de apa putin concentrata si mai rece (provenita din precipitatii), urmeaza, pina la 2,5 m, un strat de apa calda, a carei temperatura depinde de intensita­tea razelor solare. Sunt influentate favorabil tulburarile cir­culatorii venoase la nivelul membrelor inferioare, scia­tica cronica sau afectiunile ginecologice. Apa minerala clorurosodica de la Ocna Sibiului, utilizata sub forma de bai, are asupra organismului efecte termice, mecanice, chimice si biologice. Factorul termic actioneaza asupra organismului prin temperatura ridicata sau coborita a apei, determinind reactii ale tegumentului si, prin aceasta, ale intregului organism. Sub actiunea excitantului termic se modifica temperatura tegumentului, volumul vaselor, viteza de circulatie,   presiunea   capilara,   se   elibereaza   mediatorii chimici de tipul acetilcolinei, responsabili de hiperemie si turgescenta pielii.

 

In sezonul cald, baile minerale se folosesc prin apli­care externa — bai in aer liber in apa lacului, dupa me­toda egipteana folosita si pe litoralul Marii Negre (helio-terapie, ungeri cu namol, imersie in lac, dus rece). Functionarea permanenta a sanatoriului ofera posibi­litati superioare pentru urmarea unor cure balneare com­plete, sub supravegherea atenta a cadrelor sanitare de specialitate. Pentru baile din Pavilionul de bai calde, se utilizeaza apa Lacului Ocnita, pompata de la adincimea de 6—8 m. Se practica bai la cada, cu apa de concen­tratie si temperatura diferite, potrivit cu starea bolna­vului si cu stadiul bolii, precum si bai in bazine interi­oare, cu apa sarata si incalzita (hidrotermoterapie). Apa minerala mai este folosita, in anumite dilutii, pentru afectiuni ginecologice.

 

Namolul sapropelic (peloid). Namolul sapropelic fosil, uneori cu caracter de slic mineralizat, s-a format prin depunerea in lacuri a unor cantitati apreciabile de marne si argile, care s-au amestecat cu resturi organice. Este folosit in scopuri terapeutice in stare divizata si in amestec cu apa. Actiunea bacteriostatica si bactericida a namolului are efecte antiinflamatorii; carbonatul de calciu actioneaza ca emolient asupra pielii; substantele humice si zeolitii, PFezenti in namol, provoaca schimbari de ioni; a fost do­vedita si  actiunea  enzimatica si  catalitica a  namolului. Ungerile generale cu namol in aer liber, asa cum se practica in sezonul cald, pe malul lacurilor, sint cele mai solicitate proceduri, deoarece ungerea se face cu namol relativ rece care se incalzeste si se usuca la soare. Corpul .se supraincalzeste si transpira, iar spala­tul in apa rece a lacurilor, urmat din nou de incalzi­rea si uscarea tegumentului la soare, constituie proceduri alternante, ce solicita organismul. In statiune, namolul se aplica ca procedura calda in bai cu namol diluat, de obicei chiar cu apa lacului din, care a fost extras, sub forma impachetarilor, cataplas-melor si a tampoanelor calde.

Climato-terapia este un mijloc terapeutic prin care se urmareste mentinerea sau ameliorarea starii de sanatate a organis­mului uman cu ajutorul factorilor .climato-geografici. Bioclimatul sedativ indiferent (de crutare) este lipsit, practic, de contraindicatii terapeutice, indiferent de se­zon. Cura de aer pe plaja amenajata a lacurilor si cura de teren in aer liber, impreuna cu helioterapia confera organismului o actiune de crutare sedativa, constituie un factor terapeutic adjuvant in tratamentul afectiunilor reumatismale si ginecologice, precum si un factor de calire a organismului.

Statiunea Ocna Sibiului dispune de urmatoarele uni­tati balneo-fizio-terapeutice, aflate la dispozitia celor ve­niti aici pentru cura si tratament:

·          Baza de hidrotermoterapie cu: sectie de bai minerale clorurosodice, la vana sau in cele trei bazine interioare (cu apa incalzita); sectie pentru bai ascendente, bai al­ternante, bai cu peria; sectie pentru tratament ginecologic cu irigatii si tampoane vaginale cu namol; sectie de impachetare cu namol sau parafina.

·          Pavilionul bailor calde (monument de arhitectura): A. Bazine de hidroterapie; B. Cabine pentru tratament la vana; C. Sala de inhaloterapie; D. Cabinet de tratament ginecologic; E. Sala de masaj; F. Sala de cultura fizica medicala; G. Cabinet me­dical; H. Garderoba; I. Cabine.

·          Baza de electrofizioterapie: curenti diadinamici, bai galvanice patrucelulare, „magnetodiaflux" (curenti mag­netici), bai de lumina, „sollux!" (infrarosii), ultraviolete, ultrasunete, ionizari.

·          Sala de masaj pentru manipulari executate sistematic si stiintific asupra tegumentului.

·          Sala dotata cu apara­tura corespunzatoare pentru medicina sportiva, deser­vita de cadre de specialitate.

·          Sala de inhaloterapie, cu aparatura adecvata de pulve­rizare a apei minerale provenite din izvorul Horia, pen­tru crearea unei densitati de particule corespunzatoare (ceata) si inhalarea dispersiei de particule pe nas sau gura, in tratarea afectiunilor cailor respiratorii superi­oare.

Indicatii terapeutice: boli ale aparatului locomotor; afectiuni ginecologice; afectiuni ale cailor respiratorii superioare; afectiuni gastrointestinale; afectiuni endocrinologice tireo-ovariene cu deficit hormonal. 

Alte oferte

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 840 de unitati de cazare din care:
 • 391 Hoteluri.
 • 393 Pensiuni/vile.
 • 43 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 253 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 44 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 63 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 82 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 98 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: