Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Pensiuni/vile Mehedinti

Pensiunea Decebal
Pensiunea Decebal
Pensiunea Decebal 3 stele Mehedinti, Cazanele Dunarii

Pensiunea Decebal***este locul ideal de unde puteti admira salbaticia spectaculoasa a defileului sapat de Dunare in munte. Zona Cazanelor este declarat monument unic al naturii in Europa.Pensiunea... Mai multe detalii


Pensiunea Dubova
Pensiunea Dubova
Pensiunea Dubova 3 stele Mehedinti, Cazanele Dunarii

Pensiunea Dubova din Dubova, judetul Mehedinti, este o varianta buna de cazare pentru turistii care doresc vizitarea zonei Cazanelor Dunarii. Mai multe detalii


Pensiunea Mraconia
Pensiunea Mraconia
Pensiunea Mraconia 3 margarete Mehedinti, Cazanele Dunarii

Pensiunea Mraconia***este situata la 800 m de statuia Regelui Decebal din Defileul Dunarii, in Parcul Natural Portile de Fier. Pensiunea este nou construita si decorata la cele mai inalte... Mai multe detalii


Pensiunea Steaua Dunarii
Pensiunea Steaua Dunarii
Pensiunea Steaua Dunarii 2 margarete Mehedinti, Eselnita

Pensiunea Steaua Dunarii**se afla situata intr-un cadru natural pitoresc, pe malul Dunarii. Si-a deschis portile, pentru turistii romani si straini, in anul 2001 de atunci si pana in... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Mehedinti

Judetul Mehedinti este situat in partea de sud-vest a Romaniei, pe malul stang al Dunarii, avand o suprafata de 4.900 km². Judetul Mehedinti se invecineaza cu urmatoarele judete: Caras-Severin in vest, Gorj in nord, Dolj in sud-est si Serbia si Bulgaria in sud. Podul de la sistemul hidroenergetic si de navigatie „Portile de Fier” face legatura intre Drobeta Turnu-Severin si Belgrad (300km), Istanbul (700km), Atena (950km) si Roma (2000km).

 

Judetul Mehedinti dispune de superbe variatii de relief si peisaj, dealuri impadurite, munti, rauri repezi, pesteri mari si adanci, defilee cu deschidere uluitoare, asezaminte monahale ca manastirile Sfanta Ana, Tismana, Vodita si nu in ultimul rand, numeroase urme istorice. Va puteti bucura de un sejur activ, practicand drumetii pe munti, pescuit, plimbari cu barca sau cu vaporul de agrement pe Dunare, expeditii in pesterile ce sunt o adevarata comoara pentru speologi.

 

Resedinta de judet Drobeta Turnu Severin va ofera urmatoarele puncte de atractie:

·          Ruinele podului lui Traian (pod construit in perioada dintre razboaiele dacice purtate de imparatul Traian impotriva lui Decebal)

·          Castrul Drobeta construit in 1930 in stil medieval

·          Ruinele bisericii medievale asezata langa castrul roman

·          Muzeul orasului - Cladirea muzeului gazduieste sectiile de arheologie si etnografie, iar parcul din fata se constituie intr-o adevarata expozitie de ruine: ruinele Termelor Romane, ruinele Podului lui Traian, ruinele vechii Mitropolii a Severinului.

·          Muzeul Portile de Fier, cu sectii de istorie, arheologie, etnografie, stiintele naturii si un deosebit acvariu

·          Portul cu vapoarele, barjele, cu pescarusii si albatrosi, aflat la doar 1.200 m de malul sarbesc

·          Parcul Rozelor - langa gara, avand ruinele Cetatii Medievale a Severinului

 

In nordul judetului Mehedinti se afla comuna Ponoarele (la 37 km de gara Motru, la 65 km de Drobeta Turnu Severin, la 45 km de Targu Jiu) cu cea mai mare padure de liliac din tara (20 hectare), ce atrage cu parfumul sau iubitori ai naturii si folclorului la “Sarbatoare Liliacului”. Podul lui Dumnezeu este o arcada de calcar, cu o lungime de 60 de metri si o latime de 9,7 metri, fiind al doilea pod natural din Europa ca marime si singurul functionabil (pe deasupra sa trece soseaua Drobeta Turnu Severin- Baia de Arama- Baile Herculane). Podul s-a format prin prabusirea unui perete al Pesterii Bulba care prin cei 5000 de metrii de galerii si prin arhitectura sa interioara deosebita este o atractie turistica. easupra pesterii si a podului se afla un deal plin cu plante de spanz si cu formatiuni carstice intre care piezurile -incretiturile calcaroase – ce alcatuiesc Campul Afroditei si Campul Cleopatrei unice in Europa, la altitudini de pana la 600 de metrii. La cealalta iesirea a pesterii gasim Lacul Zaton, un lac de origine carstica si care, avand legatura cu sistemul hidrografic al pesterii, este cand plin ochi, cand pustiu si crapat.

 

La 14 km de Severin, pe drumul ce leaga Drobeta de Calafat este localitatea Hinova ce ofera posibilitatea unei plimbari cu barca pe Dunare, a unei partide de pescuit, sau a unei sedinte de bronzat pe plaja. Deasemenea, mai pot fi vazute zidurile Cetatii Hinova, iar padurea de  salcami ce parfumeaza zona, este un punct de intalnire al apicultorilor din toata tara, datorita climei mediteraneene ce face ca salcamii sa infloreasca mai devreme decat in restul tarii.

 

Multiple viaducte peste Dunare, ce leaga Drobeta Turnu Severin de Orsova, Manastirea Vodita (1371), hidrocentrala Portile de Fier I

 

Orasul Orsova –situat pe malul Dunarii si a raului Cerna, dispus ca un amfitetru, oferind posibilitatea de vizitare a Catedralei Catolice, Manastirii Sfanta Ana, situata pe una din culmile ce strajuiesc orasul

 

Cazanele Mari si Mici - locurile in care Defileul Dunarii se ingusteaza si fluviul da impresia ca fierbe.  Formatiunile carstice ale Masivului Ciucarul Mare si Pestera Ponicova (Liliecilor), cu 1.600 de metri de galerii descoperite. Zona cuprinde 215 hectare de rezervatie cu plante precum stanjenelul de stanca, fagul oriental, alunul turcesc, stejarul pufos si vietati rar intalnite in Romania ca: vipera cu corn, acvila, broasca testoasa, scorpionul, rasul, vulturul egiptean.

 

Ostrovul Simian – insula situata in aval de Drobeta Turnu Severin, unde a fost stramutata

cetatea de pe fosta insula Ada-Kaleh, aflata acum sub apele lacului de acumulare.

Orasul Baia de Arama unde se poate vizita Biserica Sfintii Voievozi, ridicata in stil bizantin si pictata in sec. al XVII-lea. La circa 4 km nord-vest de Baia de Arama se gaseste complexul carstic Ponoare. Tot in aceasta zona se afla pestera Topolnita, cu o lungime explorata de 10.330 m, fiind a doua ca marime din tara.

 

Statiunea balneo-climaterica Bala cu ape termominerale. Apele minerale de la statiunea Bala sunt la fel de bune ca si cele de la Herculane, iar in unele privinte chiar mai bune si mai puternice decat acestea, dar din pacate rezervele de ape minerale sunt insuficient exploatate.

 

Rezervatia botanica Cracul Gaioara - Colilia Portilor de Fier vegeteaza pe Cracul Gaioarei, singurul loc din lume unde a fost intalnita. Pajisti cu colilia Portilor de Fier, bine conservate, au fost identificate pe versantul dunarean al Cracului Gaioara.

 

Rezervatia botanica Valea Oglanicului este situata in aval de Gura Vaii, in dreptul Insulei

Ostrovul Banului, avand o flora si fauna bogata in elemente specifice Portilor de Fier.

 

Rezervatia botanica Cracul Crucii se gaseste in dreptul barajului, deasupra tunelului Mosul si se intinde pana pe platoul denumit de localnici „Crucea Sfantu Petru”. Aici se intalnesc pajisti de o rara valoare peisagistica.

 

Rezervatia botanica Gura Vaii - Varciorova se evidentiaza prin bogatia speciilor de plante, multe dintre ele reprezentand raritati pentru flora Romaniei si sunt prezente in toate etajele de vegetatie.

 

Rezervatia botanica Fata Virului se afla la 4,5 km de Varciorova spre Gura Vaii, in fata Portilor de Fier, intre apa Slatinicului si Creasta Virului. Relieful variat, foarte framantat, micile cascade si cheile dau un pitoresc aparte acestei zone. Aici se afla pajisti cu mararul Portilor de Fier, specie caracteristica Defileului Portile de Fier.

 

Rezervatia botanica Dealul Dohomnei este situata intre Valea Bahnei si Valea Voditei. Aici

sunt protejate padurile de „osieci”, dar si padurile seculare in care predomina alunul turcesc si

gorunul.

 

Rezervatia paleontologica Bahna se afla intre localitatile Ilovita si Bahna, la 4 km de soseaua nationala. Este unul dintre cele mai vechi si interesante puncte fosilifere din tara, de mare valoare stiintifica. Calcarele recifale conserva o fauna fosila veche de 16 mil. ani.

 

Rezervatia complexa Cazanele Mari si Cazanele Mici este situata intre Valea Ogradena si

paraul Ogasul Turcului, unde Dunarea strabate doua chei grandioase Cazanele Mari si Cazanele Mici, separate de bazinetul de la Dubova. Aici, la baza abruptului , apar intinse arborete de fag, carpinita, mojdrean, alun turcesc. Pe abrupturile inaccesibile creste laleaua de Cazane, stanjenelul de stanca, clopoteii Cazanelor, sapunarita rosie.Vipera cu corn, vulturul de mare, lastunul de stanca, broasca testoasa de uscat sunt elemente reprezentative ale faunei locale. In Cazanele Dunarii predomina un relief calcaros reprezentat prin doline, lapiezuri si pesteri. Pesterile Veterani, Climente, Ponicova au fost locuite din epipaleolitic pana in sec.XVIII.

 

Rezervatia paleontologica Svinita situata pe vaile Saraorschi, Tiganilor si Vodiniciki, este unul dintre cele mai importante puncte fosilifere din Carpati. Calcarele rosii de la Svinita contin cea mai bogata fauna de amoniti din tara. Amonitii, acesti melci uriasi, contemporani cu dinozaurii, puteau sa ajunga la un diametru de 2 m. In aceasta arie de interes stiintific international, amonitii sunt reprezentativi pentru Jurasicul mediu (176 mil. ani).

 

Podul natural de la Ponoare este o arcada naturala de circa 25 m lungime, 8 m latime si 14 m inaltime. Format prin prabusirea tavanului unei pesteri, este un fenomen unic in tara.

 

Pestera de la Pod, cu o lungime de 633 m, este originea Podului natural de la Ponoare.

 

Pestera Zaton, situata in zona ponorului Zaton, are o lungime de 105 m.

 

Lacul Zaton este unul dintre cele mai frumoase lacuri de origine carstica din tara.

 

Campurile de lapiezuri reprezinta cel mai valoros element al acestui complex, cel mai

remarcabil camp de lapiezuri din tara. Acesta ofera un peisaj inedit prin ariditatea sa si prin

sculptarea adanca a calcarului sub un invelis impermeabil pe o suprafata foarte mare.

 

Padurea de liliac de la Ponoare se afla in apropierea comunei Ponoarele cu o suprafata de 20 ha, din care cca. 10 ha este rezervatie forestiera si a fost declarata monument al naturii. Pe langa liliac si mojdrean care sunt speciile principale, mai apar gorunul, cornul, carpinita, visinul turcesc. In aceasta padure, in prima parte a lunii mai, are loc cea mai mare sarbatoare a judetului Mehedinti – Sarbatoarea liliacului.

Pestera Topolnita, una dintre cele mai mari pesteri din tara, are o lungime a galeriilor de 25 km. Pestera Topolnita reprezinta un complex de galerii si culoare dispuse pe mai multe etaje ce se intretaie si se suprapun in spirale, puturi si sifoane. Numeroase lacuri, sclipind ca gheata la lumina lanternelor, intrerup pe alocuri cursul subteran al apei, sporind frumusetea pesterii. Pe intreg parcursul pesterii se intalnesc galerii ornate cu stalactite si coloane, cu stalagmitelumanari, cu ghirlande, draperii, baldachine si valuri translucide din calcit imaculat. O astfel de galerie este Galeria Racovita foarte bogata in formatiuni de calcit, in care unele zone, ca Padurea de Lumanari sau Lacul de Clestar fiind de o rara frumusete.

 

Pestera lui Epuran, cu o lungime de peste 3 km, are galerii dispuse pe doua etaje, unul superior fosil si altul inferior, activ. Pestera este un complex de sali si galerii, cu numeroase ramificatii, cu blocuri de calcar prabusite. In Sala Ursilor se gasesc numeroase schelete de urs de pestera, fixate in decursul timpului pe planseu cu cristale albe de calcit. Cea mai frumoasa zona a pesterii este Galeria Comorilor, justificata prin bogatia si varietatea concretiunilor. Pestera lui Epuran reprezinta, de fapt, partea cea mai nordica a Pesterii Topolnitei.

 

Alte punste de interes turistic sunt: Cheile Bulba, Cheile Costestilor, Cheile Topolnitei, Biserica de lemn sf Apostoli Petru si Pavel din Brebina, Biserica de lemn Sf Voievozi din Godeanu, Biserica de lemn Sf Voievozi din Isverna, Biserica Domneasca Sf Treime din Cerneti, Biserica fostei manastiri Sf. 24 Voievozi din Baia de Arama, Biserica Grecescu din Drobeta Turnu Severin, Manastirea Gura Motrului, Manastirea Vodita, Manastirea Cetate Strehaia, Schitul Topolnita Sf. Cruce, Ruinele Cetatii Ada Kaleh, Ruinele Cetatii Trikule, Casa Memoriala Gheorghe Radulescu Motru.

Sursa de informare: www.sejmh.ro (I.N.S.S.E.) 

 

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: