Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Vile la cheie Izvorul Muntelui

Pensiunea Bia Papadia
Pensiunea Bia Papadia
Pensiunea Bia Papadia 3 stele Neamt, Izvorul Muntelui

Confortabila, spatioasa si primitoare, Cabana Bia Papadia a fost data in folosinta din 2007, fiind una din cele mai moderne unitati de cazare din zona, oferind camere confortabile intr-un decor... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Izvorul Muntelui

Localitatea Izvorul Muntelui este situata in judetul Neamt, in apopiere de Bicaz, in imediata apropiere de cel mai mare lac din Romania - Izvorul Muntelui. Zona exceptional de frumoasa, in mijlocul padurilor, este intregita de frumusetea lacului si posibilitatile de agrement pe lac. Izvorul Muntelui este o localitate ce merita vizitata, perfecta pentru un concediu relaxant si reconfortant. 

Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut si sub numele de "lacul Bicaz", este cel mai mare lac artificial (antropic) amenajat pe raurile interioare din Romania. Situat pe cursul superior al raului Bistrita, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelasi nume. Din el se alimentează centrala hidroelectrica Bicaz-Stejaru, echipata cu sase generatoare.

  

Barajul Izvorul Muntelui
Recorduri: barajul Izvorul Muntelui, avand inaltimea de 127 metri, este cel mai mare baraj de greutate (de pe raurile interioare ale Romaniei, fiind depasit de Portile de Fier I) si al treilea dintre cele mai inalte baraje din Romania. Deasemenea este al 9-lea baraj de greutate, ca inaltime, din Europa. In anul finalizarii sale, respectiv 1961, era al 4-lea baraj de greutate, ca inaltime, din Europa.
Acesta leaga muntele Gicovanu cu Obcina Horstei. El nu este unul monobloc, ci este format din 30 de ploturi separate prin rosturi etansate amonte cu pene de beton armat şi tole de cupru. Corpul acestuia este strabatut de kilometri de galerii, puturi de aerisire, nise de vizitare. Incaperi special amenajate adapostesc instalatii de actionare si comanda, echipamente de urmarire, monitorizare seismica si comportare a fiecarui element.


Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz)
Suprafata lacului variaza in functie de regimul de exploatare, fiind maxima cand panza de apa se ridica pana la cota maxima a barajului, situata la 516 m altitudine si minima (cca. 17 kmp) cand aceasta coboara pana la nivelul gurii de intrare a apei în canalul de aductiune, situat la 434 m altitudine.
Perimetrul mediu al lacului este de aproximativ 71 km.

Fauna lacului este alcatuita din mreana, clean, lostrita, scobar, moioaga, babusca, pastrav indigen, pastrav de lac si pastrav curcubeu, oblet, porcusor, platica. De altfel aici exista amenajata si o crescatorie de pastrav (Potoci).

In anul 1993 celebrul J.Y. Cousteau, insotit de o parte din echipa sa, s-a aflat pentru cateva zile la Statiunea de Cercetari Biologice Potoci - Bicaz a Universitatii "Al.I.Cuza", unde a efectuat cateva scufundari in lacul Bicaz (singurul loc din Moldova unde se efectuau scufundari, promotorii fiind Ionel Miron si Constantin Mihai).

Din portul amenajat in vecinatatea barajului se pot face croaziere cu vaporul pe lac sau se pot inchiria barci, hidro-biciclete.

  

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 857 de unitati de cazare din care:
 • 404 Hoteluri.
 • 398 Pensiuni/vile.
 • 42 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 256 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 47 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 63 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 99 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: