Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Hoteluri Iasi

Hotel Capitol
Hotel Capitol
Hotel Capitol 3 stele Iasi, Iasi

Situat intr-o zona deosebita a orasului Iasi, Hotelul Capitol***se impune maiestos prin eleganta spatiului, atmosfera deosebita si  servicii profesionale.Misiunea hotelului... Mai multe detalii


Hotel Indiana
Hotel Indiana
Hotel Indiana 3 stele Iasi, Iasi

Hotelul Indiana***este o unitate de cazare noua, deschis in luna decembrie 2008. Cu o arhitectura moderna si deosebita atat in exteriorul cladiri cat si in interior, alaturi de un ambient... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Iasi

Din punct de vedere geografic, teritoriul judetului Iasi este situat in partea de nord – est a Romaniei si central - estica a Moldovei. Judetul Iasi are ca vecini judetele: Botosani la nord, Suceava la nord-vest, Neamt la vest si Vaslui la sud. Spre est, raul Prut formeaza granita dintre Romania si Republica Moldova.

Suprafata totala a judetului Iasi este de 5.476 km². Teritoriul judetului Iasi se integreaza intru totul ansamblului Podisului Moldovei, cu o alcatuire geologica relativ simpla, cu o mobilitate tectonica redusa, cu

structura si litologie destul de uniforme.

Podisului Sucevei, reprezentata pe partea sudica a Dealului Mare – Harlau si interfluviul Moldova – Siret (dealul Motca), separate de valea larga a Siretului si marginite spre vest de valea Moldovei.

Campia Moldovei - reprezentata prin sectorul sau sudic, Campia Jijia – Bahlui, ocupa aproape jumatate din teritoriul judetului, suprapunandu-se partii centrale si nord - estice a acestuia. Cu toata omogenitatea morfologica a Campiei Moldovei, in cuprinsul ei se pot delimita cateva subdiviziuni, din care, pe teritoriul judetului Iasi, se disting: Campia Iasilor, Depresiunea Harlau - Hodora, Depresiunea Voinesti – Barnova si Culoarul Prutului.

Podisul Central Moldovenesc se situeaza in partea de sud a judetului Iasi. Relieful este inalt si masiv, asemanator celui din vestul judetului, datorita prezentei orizonturilor mai dure grezo-calcaroase. Predomina dealurile si platourile larg bombate, dispuse in cerc spre periferia nordica.

Teritoriul judetului Iasi apartine zonei de climat temperat – continental pronuntat, aflat sub influenta anticiclonilor atlantic si euro-asiatic.

Raurile fac parte din cele doua mari bazine hidrografice - Prut si Siret – cea mai mare parte (60 %) apartinand Prutului. Cele mai importante cursuri, asa cum se succed de la est la vest sunt: Prutul, Jijia, Bahluiul, Miletinul, Jijioara, Siretul, Moldova. Partea de sud a judetului apartine bazinului superior al Barladului (afluent al Siretului), cursurile principale fiind Vasluietul, Sacovatul, Stavnicul. Dintre toate cursurile de apa, numai Bahluiul si Jijioara isi dezvolta in intregime bazinele in limitele judetului, constituind rauri autohtone. Lacurile completeaza reteaua hidrografica a judetului, marea majoritate fiind artificiale, create prin bararea vailor. Cele mai numeroase se intalnesc in zona campiei colinare, constituind o caracteristica atat prin numar cat si prin dispunerea lor " in salba".

Zona forestiera este caracteristica sectoarelor inalte de podis din vest si sud, fiind reprezentata prin paduri de foioase, ce apartin etajului stejarului si gorunului, iar in partile cele mai inalte, limitei inferioare a fagului. Padurile de fag se intalnesc in nord - vestul judetului in Dealul Mare - Hirlau, dealurile Motcai si in sud, pe

platourile Poieni - Birnova, Cheia Domnitei, Ipatele, Tansa. Dintre arbusti sunt prezenti: alunul, voniceriul, darmozul, clocotisul, cornul, sangerul, socul, s.a., iar din flora ierboasa fac parte: firuta de padure, aliorul de

padure, toporasul de padure, obsiga de padure, lacramioara, sangele voinicului, susai de padure etc. Etajul gorun-stejar are o dezvoltare mai mare, ocupand in general suprafetele cu altitudini de peste 200 - 300 m. Cele doua specii de baza sunt asociate frecvent cu carpenul, teiul, jugastrul, frasinul, artarul, ulmul de camp, ciresul, marul paduret, parul paduret, uneori teiul argintiu, teiul cu frunza lata. Zona de silvostepa este caracteristica Campiei Colinare, dar se intalneste si in sectoarele mai joase ale podisului din sud (dealurile Prutului si depresiunea Negresti), unde climatul este de un continentalism mai accentuat, iar solurile sunt cernoziomice sau cenusii. Vegetatia naturala a silvostepei este reprezentata prin palcuri de padure

(sleauri) si pajisti, puternic transformate si modificate antropic. Padurile silvostepei sunt formate din sleauri de gorun si stejar, alaturi de care se intalnesc: carpenul, teiul, artarul, jugastrul, ulmul, ciresul, si, mai rar, stejarul brumariu, mojdreanul, carpinita, teiul pucios, artarul tatarasc. Stratul de arbusti, dezvoltat mai ales la periferia padurilor este constituit din aceleasi esente ca in cazul padurilor de stejar si gorun ale zonei forestiere, la care se adauga: voniceriul pitic, migdalul pitic, caragana, ciresul pitic, scumpia, verigariul. Pajistile silvostepei sunt formate din asociatii de paius, colilie, firuta cu bulb, barboasa, pin gros, obsiga, pelinita, laptele cainelui. Fauna padurilor, intalnita in masivele forestiere din vest si sud, este reprezentata prin urmatoarele grupe si specii: Mamiferele frecvent intalnite sunt: caprioara, mistretul, cerbul carpatin,

lupul, vulpea, iepurele, pisica salbatica, veverita, jderul, nevastuica, pirsul, viezurele, dihorul, soarecele scurmator, soarecele de padure. Pasarile sunt foarte numeroase, dintre cele mai caracteristice fiind: ghionoaia, ciocanitoarea mare, ciocanitoarea de stejar, ciuful de padure, huhurezul mic, cucuveaua, buha, sorecarul comun, gaia rosie, gaia neagra. Foarte comune sunt: pitigoiul, cinteza, sticletele, caneparul, botgrosul, mierla, ciocarlia de padure, sfranciocul etc

 

In judetul Iasi exista o serie de comune ce prezinta un potential turistic deosebit de important:

 • Birnova - Manastirea Birnova, ridicata aici intre anii 1629-1664 de catre domnitorul Miron Barnovschi, rezervatie paleontologica si parc dendrologic
 • Raducaneni - podgorii de la Bohotin, monumentele istorice si de arhitectura - Rezervatia arheologica Piriul Hameiosul si Casa Roset-Catargiu in satul Raducaneni si biserica Sf. Nicolae in Bohotin- poate de asemenea contribui la dezvoltarea turismului, in special a celui balnear.
 • Dobrovat - Manastirea Dobrovat ridicata aici de catre domnitorul Stefan cel Mare in anul 1503 este foarte interesanta din punct de vedere istoric si artistic. Biserica a fost pictata la anul 1529, in timpul domniei lui Petru Rares, pe un fond albastru de Voronet.
 • Orasul Pascani - situat pe terasele de pe dreapta vaii Siretului, biserica din 1664 cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" , casa "Cantacuzino-Pascanu" si casa natala a lui Mihail Sadoveanu.
 • Comune: Ruginoasa, Strunga - turism balnear, Castelul domnitorului Al. I. Cuza
 • Orasul Hirlau - Casa memoriala "Logofatul Tautu" (sec. 17), Muzeul de istorie, arheologie si etnografie si multe moumente istorice.
 • Comunele Deleni, Cotnari, Cucuteni – ansamblul Cantacuzino-Deleanu cu casa construita in anul 1732, Biserica Adormirea Maicii Domnului (1669), un han din secolul al XVIII-lea si Schitul Lacuri (Schitul Deleni-Sihastria din codrul Delenilor cu Biserica Sf. Nicolae -1724). Satul Poiana se remarca prin mestesugul olaritului, in zona existand cariere de lut si gresii. Aici se produce ceramica neagra lustruita, originala, cu ornamentatii in zig-zag si liniare, ce amintesc de epoca neolitica. Tot in acest sat exista si un lac de agrement.
 • Cotnari - vestite podgorii cu soiuri de struguri renumite in tara si strainatate pentru vinurile rezultate, premiate cu peste 30 de medalii de aur si frumuseti peisagistice, comuna Cotnari poate constitui un punct de atractie pentru turisti, in special pentru petrecerea sfarsitului de saptamana.
 • Cucuteni - muzeu de istorie si arheologie ce este unic in Europa si care prezenta un interes deosebit pentru cercetatorii si studentii din tara si din strainatate.
 • Mironeasa - Manastirea Hadimbu (1659), ctitorie a postelnicului Iani Hadimbu, de interes national, un permanent loc de pelerinaj, amenajat corespunzator in vederea cazarii si asigurarii unui ambient deosebit.
 • Mircesti - Casa memoriala Vasile Alecsandri (1865), Casa vornicului Alecsandri (tatal scriitorului)-1820, Mausoleul poetului Vasile Alecsandri (1929), precum si doua biserici monument-istoric: biserica “Adormirea Maicii Domnului” (1875) si biserica “Sf. Voievozi” (1809).
 • Belcesti - salbe de lacuri propice pescuitului si practicarii sporturilor nautice.

 

Orasul Iasi - Gradina Botanica, Gradina Copou, Gradina Dendrologica, Parcul Expozitiei, Manastirea Galata, Frumoasa, Cetatuia, Golia, Biserici - monument istoric: Trei Ierarhi, Barboi, Barnovschi, Sf. Nicolae Domnesc; Catedrala Mitropolitana unde se gasesc moastele Sf. Paraschiva; Palatul Culturii ce adaposteste Complexul Muzeal National Moldova; Case ale unor mari personalitati ale culturii romanesti (V. Pogor, N. Kogalniceanu, Ghe. Asachi, G. Topirceanu, N. Gane); Mari case boieresti care azi au diferite functiuni (Casa Bals - azi sediul Filarmonicii "Moldova", Palatul Unirii, Palatul Roznoveanu - sediul Primariei, Casa Vasile Roset - azi Muzeul de {tiinte Naturale, Casa Beldiman, Casa Gavriil Muzicescu).

 

In judetul Iasi aveti posibilitatea de a vizita si: Complexul Muzeal National ,,Moldova’’ cu sediul in Palatul Culturii, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Știintei si Tehnicii ,,Ștefan Procopiu”, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul Literaturii Romane Iasi, Casa ,, Vasile Pogor’’, Casa Memoriala ,,Otilia Cazimir’’, Muzeul Teatrului, Bojdeuca ,,Ion Creanga’’, Casa Memoriala ,,George Toparceanu’’, Casa Memoriala ,,Nicu Gane’’, Casa Memoriala ,,Mihai Codreanu’’, Casa Memoriala ,,Mihail Sadoveanu’’, Casa ,,Dosoftei’’, Muzeul ,,Mihai Eminescu’’, Casa Memoriala ,,Vasile Alecsandri’’ – Mircesti, Casa Memoriala ,,Costache Negruzzi’’ – Trifesti, Muzeul de Istorie Naturala al Universitatii ,,A.I.Cuza’’ Iasi, Colectia Muzeala a Manastirii ,,Golia’’, Colectia Muzeala a Bisericii ,,Trei Ierarhi’’, Colectia Muzeala a Manastirii ,,Galata’’, Colectia Muzeala a Mitropoliei, Muzeul Municipal Pascani – Arheologie si etnografie, Muzeul Viei si Vinului – Harlau

Baltati – Biserica ,,Sf.Grigore Teologu’’– sat Madarjesti, monument istoric; Barnova – Punct muzeal ,,Ion Inculet’’; Ceplenita – Muzeul satesc si monumente: beci de pe timpul lui Ștefan cel Mare si biserica lui Ștefan, din lemn; Costuleni – parc dendrologic Cozia; Cotnari – dealul Catalina – cetate traco-dacica, beciul domnesc;  Cucuteni – Muzeul Arheologic Cucuteni + situl, biserici monumente istorice Cucuteni si Baiceni, tabara de creatie pictura, sculptura, olarit; Deleni – Muzeul Satului Poiana, 2 biserici, manastire, conac boieresc +

hanul Deleni, Dobrovat – Manastirea Dobrovat; Golaesti – Rezervatie naturala; Grajduri – Schitul de la Poiana cu Cetate; Mircesti – Casa Memoriala ,,V. Alecsandri’’, biserica de lemn; Mosna – Cetatea dacica + biserica catapeteasma sec.XVII; Raducaneni – Conacul Lascar Catargi, rezervatie naturala – paraul Hemeiosu; Scheia – muzeu etnografie-atheologie, biserica 1650 Vasile Lupu; Trifesti - Casa Memoriala « Costache Negruzzi », Tibanesti - Muzeul satului “Petre Carp”. Sursa: http://www.icc.ro/ 

 

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: