Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Pensiuni/vile Gorj

Pensiunea Casa Tobo
Pensiunea Casa Tobo
Pensiunea Casa Tobo 4 margarete Gorj, Baia de Fier

Penssiunea Tobo**** este o vila moderna, oferind cazare in conditii bune si moderne, avand dotari si finisaje de calitate. Casa Tobo*** este pozitionata avantajos pentru cei ce doresc sa... Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Gorj

Judetul Gorj este situat in partea de sud-vest a Romaniei, pe cursul mijlociu al raului Jiu, ocupand o suprafata de 5.602 km², acoperind Lantul Carpatic Meridional, Depresiunea Subcarpatica a Olteniei si Dealurile Piedmontului Getic. Datorita faptului ca judetul Gorj acopera terenuri cu altitudini cuprinse intre 90 si 2.519 m, datele climatice difera mult de la o zona la alta. Din  punct de vedere al vegetatiei naturale, cea mai mare parte a judetului Gorj se incadreaza in zona de padure, zona care la randul ei se etajeaza pe specii dominante: padurile de Quercineae, subzona fagului si subzona padurilor de conifere. Pe formele cele mai inalte, la peste 1.800 m altitudine intalnim zona padurilor alpine. Judetul este caracterizat de relief variat, dispus in trepte, cu altitudini de depasesc frecvent 2.000 m (Muntii Parang), altitudinea maxima fiind 2.519 m la Varful Parangul Mare. Pe raza judetului regasim urme ale glaciatiunii cuaternare (circuri, custuri, lacuri glaciare, morene), raul Jiu care aduna apele mai multor afluenti (Sadu, Tismana, Jiltu, Motru, Gilort, Amaradia), numeroase lacuri naturale (Calcescu, Slaveiu, Mija) si antropice (Cearu, Cerna, Motru). Resedinta de judet este reprezentata de municipiul Targu Jiu, orasele judetului Gorj fiind: Motru, Novaci, Rovinari, Targu Carbunesti, Tismana, Turceni si Ticleni, judetul dispunand si de 61 comune.

Din punct de vedere turistic judetul Gorj este unul relativ bine dezvoltat, oferind posibilitati aproape nelimitate de practicare a sporturilor de vara si de iarna, printre care amintim: rafting, alpinism, mountain-bike, rapel, schi, pescuit, drumetii. Cele mai cunoscute obiective turistice din judetul Gorj sunt:

 

·          Ranca -  una din cele mai apreciate si pitoresti zone din Romania, viitoarea statiune Ranca a inceput sa se dezvolte in mod special dupa anul 2000. Statiunea se afla la circa 18 km nord de orasul Novaci, pe DN 67C. Statiunea Ranca din judetul Gorj este dispusa la altitudine medie de 1.650 m, pe versantul sudic al muntilor Parang. In Ranca exista 2 partii de schi amenajate, fiind in proiect si constructia in zona a unei partii olimpice.

·          Manastirea Tismana - unul dintre cele mai mari si mai vechi complexuri monahale ale Valahiei, construit sub domnia voievodului Radu I (1377-1385) de calugarul Nicodim. Numele manastirii provine de la arborii padurilor dimprejur, in mare parte tisa. Manastirea este inchinata "Adormirii Maicii Domnului". In 1564 pictorul Dobromir din Targoviste a pictat biserica lasand doar in naos fresce originale.

·          Manastirea Polovragi - la poalele muntelui Piatra Polovragilor, in vecinatatea cheilor Oltetului, avand fresce in stil brancovenesc.

·          Manastirea Lainici cu frumoase fresce interioare datand din 1860 si un iconostas compus din icoane in stil bizantin.

·          Casa Fortificata Cula Cornoius (sec. XVII) si Muzeul Satului din Curtisoara

·          Defileul Jiului, cheile Oltetului, Corcoaiei, Sohodolului - munti acoperiti de paduri de stejar, mesteceni, brazi si frasini.

·          Pestera Polovragi, Pestera Muierilor, Pestera Closani

·          Lacurile glaciare montane: Mija, Rosiile, Calvescu, Lacul Verde. Se pot face drumetii spre piscurile Parangului: Carja, Mandra, Stiienita, Setea Mare, Varful Papusa, Parangul Mare.

·          Vestigiile arheologice: Castrul de la Bumbelti - Jiu, asezarile daco-romane de la Suseni, Barsesti, Boroseni.

·          Orasul Targu Jiu - Casa Memoriala Constantin Brancusi - fondator al sculpturii romanesti, dintre operele sale expuse in Targu Jiu mentionam: "Masa tacerii", "Aleea scaunelor" si "Poarta sarutului" in Parcul Central; "Coloana infinitului" in Parcul Tineretului.

   

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: