REZERVA CAZARE LA TARIFE DE AGENTIE ! MUNTE-BALNEO-ORASE

Cauta unitati de cazare si ofertele 2024

Alege
Perioada

1

Mai multe filtre

Busteni


9 - unitati de cazare

1 - unitate de 4 stele , 8 - unitati de 3 stele


FACILITATI: Spa & Wellness

Villa Ermitage se afla in statiunea Busteni, aproape de Manastirea Caraiman.


Hotel Alexandros se afla in statiunea Busteni.


FACILITATI: Spa & Wellness

Pensiunea Casa Freya se afla in Busteni, in cartierul Zamora. Este locul ideal pentru cei pasionati de munte, drumetii, dar si pentru persoanele care doresc sa aiba parte de cateva momente de relaxare.


Gura Diham se afla in Busteni, la aprox.4 km distanta fata de DN1. Este situat la o altitudine de 982 metri, invaluit intr-un cadru natural deosebit. Gura Diham este punctul de plecare spre numeroase trasee turistice.


Hotel Iri se afla in statiunea Busteni, la o distanta de 2 km fata de telecabina Busteni-Babele si la 650 metri distanta de partia Kalinderu.


Moon Resort se afla in Busteni.


Hotel Silva se afla in statiunea Busteni, pe strada Telecabinei, la poalele Masivului Caraiman, la o altitudine de 950 de metri.


Hotel Suru se afla in Busteni-Poiana Tapului.


Yael Luxury Apartments este un complex situat in Busteni, in zona Golfului Regal-Piatra Arsa, intr-un cartier extrem de linistit, la 3 km distanta fata de centrul orasului Busteni.

Busteni

Altitudine: 800m

Statiunea Busteni se afla la circa 135 km de Bucuresti si 37 km de Brasov, si se intinde 7 km intre Vadul Cerbului si tunelul sapat in pintenul muntelui Muchia Lunga. Statiunea Busteni este asezata pe cursul superior al raului Prahova, intre muntii Bucegi si muntii Baiului. Localitatea ofera cea mai frumoasa panorama a muntilor Bucegi de la o înaltime ce variaza intre 830 si 900 m.

Statiunea Busteni este dominata de monumentul in forma de cruce din varful Masivului Caraiman, la 2.484 metri altitudine, facut din otel, inalt de 33 de metri, construit intre 1926-1928 in onoarea celor cazuti pentru tara in primul razboi mondial.

Climatul tonic si stimulativ, cu aer curat si ozonat, bogat in radiatii ultra violete, numeroasele izvoare cu ape minerale clorate, cu iod, sodice, cu calciu, cu magneziu, carbogazoase, hipotonice reprezinta principalii factori curativi. Clima este specifica zonelor alpine, cu aer puternic ozonat. Umiditatea este ridicata (media anuala de 80%), nebulozitatea moderata, precipitatiile abundente (in jur de 900 mm anual), iar presiunea aerului relativ scazuta.

Statiunea ofera locuri de cazare in hoteluri, vile, case private, hanuri si popasuri turistice, cabane, iar pentru tratament sunt disponibile instalatii pentru bai cu plante, bai cu dioxid de carbon, electroterapie, hidroterapie, masaj. Busteni este recomandata pentru tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul rahitismului si a problemelor de crestere a copiilor, convalescente.

In sezonul rece turistii se pot bucura de schi pe partia Kalinderu, diverse concursuri sportive de importanta nationala sau mondiala, concerte si spectacole in aer liber. Recomandam vizitarea bisericii, a casei memoriale a scriitorului Cezar Petrescu (1892-1961). Una din experientele cele mai memorabile este urcarea cu telecabina si vizitarea vestitelor formatiuni: Babele si Sfinx.  

Casa Memoriala Cezar Petrescu este situata in orasul Busteni, oras indragit de scriitor, acesta stabilindu-se aici in anul 1937 pentru tot restul vietii. Casa Memoriala este sectie a muzeului judetean de istorie si arheologie. Cladirea este construita in stil romanesc, are 3 nivele din care se viziteaza doar parterul si etajul I. Se pot vizita bisericile din Busteni si Poiana Tapului, Castelul Cantacuzino, Casa de Cultura(fosta Scoala Germana), Casa Romano-Franceza din Busteni, Monumentul Eroilor de pe Muntele Caraiman, Manastirea Caraiman din Busteni.