Caută

Cauta dupa mai multe criterii....

Caracteristicile principale ale statiunii
 

Pensiuni/vile Almasu Mare

Pensiunea Casa David
Pensiunea Casa David
Pensiunea Casa David 4 margarete Alba, Almasu Mare

Fiind o constructie recenta, Pensiunea Casa David****ofera conditiile optime petrecerii unui sejur  ideal intr-o zona pitoreasca , in apropiere de Cheile Cibului. Mai multe detaliiDescrierea destinatiei Almasu Mare

Almasul Mare este o comuna in judetul Alba.

Comuna Almasu Mare este situata la periferia sudica a Muntilor Apuseni, in subunitatea Muntilor Metaliferi, invecinandu-se cu orasul Zlatna din judetul Alba si orasul Geoagiu, comunele Balsa si Buces din judetul Hunedoara. Prima atestare a satului dateaza din anul 1407-Possesia Almas. Satul este mult mai vechi decat prima atestare, in sprijunul acestei afirmatii venind uneltele de minerit si materialele de constructie romana, galeriile cu inscriptii romane.

Populatia comunei a evoluat de-a lungul timpului. In anul 2002, Almasu Mare avea o populatie de 1690 locuitori, formata din romani, maghiari si alte etnii. Comuna Almasu Mare este formata din 7 sate: Almasu Mare, Almasu de Mijloc, Cib, Bradet, Cheile Cibului, Glod, Nadastia.

Almasu Mare:

Gospodariile comunei sunt in numar de 715, iar populatia este de 1705 locuitori. Cel mai adesea gospodariile se pierd intr-o mare verdeata, doar turlele bisericilor punctand centrul asezarilor, padurile coboara pana aproape in vale unde se contopesc cu pomi fructiferi din gradinile caselor. Satul isi intampina calatorul, inca de la intrare, cu Monumentul Eroilor si Troita Minerului. In imediata apropiere, pe o mica colina, intr-un peisaj admirabil isi inalta turla spre cer Biserica ,,Buna Vestire”(1418), declarata monument istoric. La iesirea din Almasu Mare, intalnim Muzeul Achim Emilian, o adevarata oaza de linistite, cultura si spirutualitate.

Asezarea dispune de multe locuri legendare: Fericeaua, Grohasu, Citera, Breaza si altele. Tot aici mai putem vizita vechile lucrari-exploatari miniere,"Galeria Toti Sfintii", in apropierea carora putem vizita si Biserica din Suseni "Schimbarea la fata"(1822-18226). Toate aceste frumuseti sunt desprinse ca dintr-o alta lume de basm. Vizitatorul poate fi gazduit in gospodăriile taranesti , unde se poate ospata cu mancaruri si bauturi traditionale.

Cib

Satul numara 368 de locuitori care inca isi pastreaza portul popular si obiceiurile traditionale. Cibul este o asezare cu multe locuri legendare cum ar fi: Dealul Furnicilor, Paraul Bordeelor. In sat putem vizita Biserica "Sfantul Nicolae"monument istoric atestat din 1748 si Biserica "Sf.Apostoli" construita in 1928. In Cib sa dechis prima pensiune turistica "Casa David".

Bradetul

Este situat la 5 km de centru comunei. Asezarea numara doar 18 locuitori. Pe langa privelistea ce o putem admira de aici locurile ne imbie si cu desavarsita liniste si frumusete.Vizitatorul ajuns in Bradetul, intalneste raritati "Valea Agatelor"numarandu-se doar 2 locuri de acest gen in Romania.

Almasul de Mijloc

Are o populatie de 230 locuitori. In centrul satului putem vizita Biserica "Sfintii Arhangheli", construita in anul 1975-1976, pe locul vechii biserici de lemn, construita in sec.al XVII-lea. Pe Valea Caselor se poate vizita o casuta mocaneasca, acoperita cu paie, construita la sf.secolului al XIX-lea. Iubitorul de natura poate vizita pesterile de la ,,Colt”: Pestera Barlog, Pestera de la Certeju, Pestera la Seci si Pestera de la Groapa Parosii.

Nadastie

Aici putem vizita Biserica cu hramul "Sfantul Gheorghe" atestata in 1845. Tot in centrul satului se afla scoala cu clasele l-lV, loc pe care a fost asezata scoala unde a invatat cele 4 clase primare Dr.Ing. Beca Titus Beniamin.
Iubitorul de natura si drumetie poate fi condus de o poteca spre Poienita, apoi la cele 7 coline.

Glod

Satul are o populatie de 248 locuitori. Vizitatorul ajuns aici poate urca pe un plaisor pentru a vizita Biserica "Sfintii Arhangheli" atestata din anul 1840. Din centrul satului, urmand apa Almasului (denumita si a Ardeului) ne conduce drumul catre Cheile Glodului circa 1,5 km. Cheile Glodului sunt rezervatie naturala, in custodia ATE Trascau Corp Zlatna, aici putand vizita legendarele pesteri: Pestera Zidita, Pestera Fecioarelor, Pestera cu doua guri, iar la Ruptura, intr-un peisaj admirabil, avem urmele vechilor asezaminte monahale (Schitul din Cheia Glodului). La Stramtura se ajunge tinand firul apei, apoi de acolo, pe o poteca anevoioasa, dupa 500-600 m ajungem la Izvorul Tamaduirii, izvor carstic, loc de pelerinaj pentru credinciosi.

Obiective turistice:

 • Colectia "Emilian Achim"
 • Biserica "Buna Vestire"mentionata documentar in 1418, de tip nava, cu absida decrosata, avand un turn clopotnita pe vest. Are fragmente de picturi murale din secolul XVIII.
 • Monumentul Eroilor Romani din Primul si al Doilea Razboi Mondial. Monumentul se afla amplasat in centrul civic al comunei si a fost ridicat intre anii 1943-1944, pentru a cinsti memoria Eroilor Romani din cele doua Razboaie Mondiale.
 • Rezervatia naturala CHEILE CIBINULUI - Cheile Cibului sunt situate in partea de sud-est a Muntilor Metaliferi, la nord de statiunea Baile Geoagiu. Fac parte dintr-un sistem amplu de chei formate prin fierastruirea a doua culmi calcaroase, Pleasa Ardeului si Pleasa Mare cu o lungime de aproximativ 4-5 km de catre afluenti ai raului Geoagiu: Cibul, Ardeul si Mada (Balsa). Astfel s-au format cinci sectoare de chei: Cibului, Bacaiei, Glodului, Ardeului si Madei.
             Au o orientare pe directia nord-sud si o lungime de circa 1,4 km., situate in aval de localitatea Cib, gospodarii razlete fiind intalnite si in perimetrul cheilor, fapt permis de largimea mare a luncii formate intre cei trei versanti cu orientare estica (Piatra Ceretului, Piatra Mijlocie si Vanatarea), respectiv vestica (Piatra Corbului), cu o altitudinea maxima de 662 m.

Acces: Dinspre valea Muresului cu pornire din soseaua E 60 din dreptul haltei CFR Geoagiu se urmeaza drumul asfaltat prin statiunea Geoagiu Bai, apoi prin satul si cheile Bacaia, drum neasfaltat (4 km) pana in cheile Cibului.
           Dinspre valea Ampoiului, dupa kilometrul 6 din soseaua Zlatna - Almasu Mare, in apropiere de varful Breaza se coboara spre stanga pe un drum neasfaltat 6 km pana in chei.

        

Alte unitati fara oferte -NU se pot face rezervari !

*conditiile de cazare ale unitatilor prezentate pe www.cazari.ro sunt verificate si respecta standardele turistice romanesti
*rezervarile efectuate pe site sunt garantate prin confirmarea de rezervare si prin contractele incheiate cu prestatorii
*tarifele sunt mai mici sau cel mult egale cu tarifele de receptie si sunt valabile numai pentru rezervarile efectuate prin www.cazari.ro
*pentru rezervarile efectuate direct la receptia unitatilor de cazare prezentate pe acest site va recomandam sa verificati tarifele deoarece este posibil sa existe diferente semnificative pentru care nu ne asumam nici o rapundere

Introduceti primele litere ale statiunii:

Introduceti primele litere ale statiunii:

Specificati o destinatie care se va afisa pe harta de mai jos. Tastati doar primele litere din numele acesteia.

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:

Bifeaza criteriile de selectie pentru destinatia cautata:
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 884 de unitati de cazare din care:
 • 424 Hoteluri.
 • 406 Pensiuni/vile.
 • 41 Vile la cheie.
 • 13 Apartamente.
 • Pe site sunt inregistrate in acest moment : 259 de destinatii turistice din care:
 • 1. Statiune montana de vacanta: 48 destinatii
 • 2. Statiune de schi: 27 destinatii
 • 3. Litoral: 16 destinatii
 • 4. Delta Dunarii: 13 destinatii
 • 5. Balneoclimaterica: 31 destinatii
 • 6. Locatii istorice si medievale: 64 destinatii
 • 7. Manastiri/zone de pelerinaj religios: 43 destinatii
 • 8. Zone rurale/traditionale: 85 destinatii
 • 9. Atractii naturale deosebite: 100 destinatii
 • 10. Orase resedinta de judet: 25 destinatii
 • 11. Bucuresti: 1 destinatii
 • 12. Aeroport: 13 destinatii
 • 13. Port: 6 destinatii
Abonare

Abonati-va pentru a primi pe e-mail cele mai bune oferte: